Foto: havino
Receptov na plnené kokosové pusinky tu veľa nie je. S piškótovým cestom som nenašla vôbec. Ja ich takto s piškótovým cestom pečiem 25 Zobraziť celý popisReceptov na plnené kokosové pusinky tu veľa nie je. S piškótovým cestom som nenašla vôbec. Ja ich takto s piškótovým cestom pečiem 25 rokov. Viac nám chutia, ako s lineckým.
Suroviny
Kokosové pusinky: | |
5 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
Piškótové cesto: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
1/2 balenia |
|
Krém: | |
2 dcl |
|
1/2 balenia |
|
1/2 balenia |
|
60 g |
|
2 PL |
|
1 kl |
|
100 g |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
100 g |
|
pár kvapiek |
|
Postup
-
1
miery plechu na moju piškotu 23 x 33 cm Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Premiestnime ho do nádoby, v ktorej ho budeme ohrievať a nadaľej šľahať nad parou s pridávaním cukru. Keď nám sneh píše, alebo kreslí a je na dotyk prsta prehriaty, odstavíme z pary a jemne, opatrne vmiešame kokosovú múčku.
-
2
Zmesou si naplníme vrecko a na plech vytlačíme pusinky. Upečieme vo vyhriatej rúre na 110 C, cca 30 min, ku koncu sledujeme farbu vŕškov pusiniek, ak chytajú zlatistú farbu, je hotovo, vyberieme z rúry. Necháme chladnúť.
-
3
Na krém si uvaríme z mlieka a pudingového prášku puding, necháme chvíľu chladnúť a do teplého vmiešame čokoládu. Ja som dala 52%. Necháme opäť vychladnúť. Zvlášť si vymiešame maslo izbovej teploty s cukrom, primiešame čokoládový puding a pár kvapiek rumu. Miérom prešľaháme do hladkého krému. Necháme opäť stuhnúť, vychladnúť, aby krém nebol riedky a čo najväčšie množstvo sa udržalo na piškóte.
-
4
Medzi časom upečieme piškótu. Ja som piekla z 2 vajec, lebo som mala veľkosť L, ale môže byť aj z troch vajec. Ak budete piecť z 3 vajíčok, z každej suroviny pridať o jednu lyžicu naviac tiež. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne a zľahka do vaječnej peny zamiešame vlažnú vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Vychladnutú piškótu potrieme džemom, ja som dala višňový džem a až potom vykrajujeme spodky pod pusinky. Nie je toľko natierania každej spodnej časti pod pusinky.
-
5
Upečené a vychladnuté pusinky čakajú na plechu.
-
6
No a už si len nájsť vhodný a rovnaký priemer vykrajovátka, alebo pohárika. Každý vykrojený kúsok piškóty potrieme krémom a nasadíme kokosovú pusinku, mierne zatlačíme.
-
7
Ak nemáme dosť vychladený krém, dáme naplnené pusinky vychladnúť, okraje prečnievajúceho krému nožíkom zarovnáme a dáme stuhnúť do chladničky a až následne ich máčame v čokoláde. Necháme odkvapkať a uložíme do sucha a chladna. Krásne, pokojné a šťastné Vianoce priatelia vám želám. ♥
@kukulienka , ved som to tu na tri krát pridávala, už som to chcela vzdať, ale čo ak sa niekto namotá :-) ešte do sviatkov. Mne osobne naozaj viac chutia s piškotovým cestom, to sa už rozplynie so všetkým na jazyku samo.
Recept je už v KK,preto že je u teba zárukou,že bude dobrý.
s lineckým som ešte nie, ale jedla som a viem porovnať, spodok piškoty s kremom, s džemom v čokoláde je ako kúsok lahodnej torty a k tomu zvlhnutá kokosová pusinka, ako bonus
dľa obrázku to vôbec "neva.."
si trpezlivá v kuchyni šikovná deva..
požehnané pokojom dni..
Dúfam, že mi fotku pridá, lebo už ani tie sa mi tu nedajú pridať z albumu na google +. Skúsila som to z pinterestu, aby bola koncovka jpg. Joj, no ťažko mi na duši, nehnevajte sa a hned aj idem opraviť.
Vsetko odpustene. Krasne VIANOCE
@medovnicek , dakujem