Plnené kokosové pusinky fotorecept

havino - fotkahavino, 20. decembra 2015
Plnené kokosové pusinky (fotorecept)
Foto: havino

Receptov na plnené kokosové pusinky tu veľa nie je. S piškótovým cestom som nenašla vôbec. Ja ich takto s piškótovým cestom pečiem 25 Zobraziť celý popisReceptov na plnené kokosové pusinky tu veľa nie je. S piškótovým cestom som nenašla vôbec. Ja ich takto s piškótovým cestom pečiem 25 rokov. Viac nám chutia, ako s lineckým.

Suroviny

Kokosové pusinky:
5 ks
250 g
250 g
Piškótové cesto:
2 ks
2 PL
3 PL
2 PL
2 PL
1/2 balenia
Krém:
2 dcl
1/2 balenia
1/2 balenia
60 g
2 PL
1 kl
100 g
Čokoládová poleva:
200 g
100 g
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    miery plechu na moju piškotu 23 x 33 cm Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Premiestnime ho do nádoby, v ktorej ho budeme ohrievať a nadaľej šľahať nad parou s pridávaním cukru. Keď nám sneh píše, alebo kreslí a je na dotyk prsta prehriaty, odstavíme z pary a jemne, opatrne vmiešame kokosovú múčku.

    Plnené kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmesou si naplníme vrecko a na plech vytlačíme pusinky. Upečieme vo vyhriatej rúre na 110 C, cca 30 min, ku koncu sledujeme farbu vŕškov pusiniek, ak chytajú zlatistú farbu, je hotovo, vyberieme z rúry. Necháme chladnúť.

    Plnené kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na krém si uvaríme z mlieka a pudingového prášku puding, necháme chvíľu chladnúť a do teplého vmiešame čokoládu. Ja som dala 52%. Necháme opäť vychladnúť. Zvlášť si vymiešame maslo izbovej teploty s cukrom, primiešame čokoládový puding a pár kvapiek rumu. Miérom prešľaháme do hladkého krému. Necháme opäť stuhnúť, vychladnúť, aby krém nebol riedky a čo najväčšie množstvo sa udržalo na piškóte.

    Plnené kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzi časom upečieme piškótu. Ja som piekla z 2 vajec, lebo som mala veľkosť L, ale môže byť aj z troch vajec. Ak budete piecť z 3 vajíčok, z každej suroviny pridať o jednu lyžicu naviac tiež. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne a zľahka do vaječnej peny zamiešame vlažnú vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Vychladnutú piškótu potrieme džemom, ja som dala višňový džem a až potom vykrajujeme spodky pod pusinky. Nie je toľko natierania každej spodnej časti pod pusinky.

    Plnené kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené a vychladnuté pusinky čakajú na plechu.

    Plnené kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a už si len nájsť vhodný a rovnaký priemer vykrajovátka, alebo pohárika. Každý vykrojený kúsok piškóty potrieme krémom a nasadíme kokosovú pusinku, mierne zatlačíme.

    Plnené kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak nemáme dosť vychladený krém, dáme naplnené pusinky vychladnúť, okraje prečnievajúceho krému nožíkom zarovnáme a dáme stuhnúť do chladničky a až následne ich máčame v čokoláde. Necháme odkvapkať a uložíme do sucha a chladna. Krásne, pokojné a šťastné Vianoce priatelia vám želám. ♥

    Plnené kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
parádne sú, tieto vždy vyjedám na svadbách a oslavách :) ale doteraz vždy boli s lineckým spodkom, aj piškótový musí byť fajn. Krásne Vianoce aj Tebe Tánička :)
1x havino
kukulienka71
teraz si ma namotala, pritom aj tie klasické mám veľmi rada:-) ach jaj, keby aspoň nebol kokos doma...:-))
1x havino
havino
dakujem vám za komentáre, ste zlatí
@kukulienka , ved som to tu na tri krát pridávala, už som to chcela vzdať, ale čo ak sa niekto namotá :-) ešte do sviatkov. Mne osobne naozaj viac chutia s piškotovým cestom, to sa už rozplynie so všetkým na jazyku samo.
ancicka
tiež sa chystám na pusinky,lebo sa mi zvyšili bielky,tie Tvoje sú parádne.
1x havino
tatranka
Tatianka,pusinky sú naozaj krásne.Takto ich nepoznám a určite ich niekedy upečiem.Ako vidím,s fotografiami si si poradila a popis je naozaj jedinečný a všetko som na šup pochopila.
Recept je už v KK,preto že je u teba zárukou,že bude dobrý.
1x havino
mijaita
Skoda, ze na jidlo by mi stacily dva kousky, kvuli kterym se s tim piplat nebudu. Ale chut se mnou lomcuje! krasne, kokos mam rada, vlastne vsechno. U tebe jeste zaruka kvality a take zas po dlouhatanske dobe tady neco noveho!! :-)
1x havino
havino
žienky zlaté ďakujem za písmenká, za pochvalu, ja ich len takto pečiem roky,
s lineckým som ešte nie, ale jedla som a viem porovnať, spodok piškoty s kremom, s džemom v čokoláde je ako kúsok lahodnej torty a k tomu zvlhnutá kokosová pusinka, ako bonus
1x marcy
martab
SUPEEEER. Z pecenia iných klacikov mi ostalo prave 5 bilekov - rozmyslala som co s nimi? Tak uz viem. Vdaka za receptik. Je uzasny. Keby som mohla dam veeela hviezdiciek - ale teda teraz 5*.
kukulienka71
Táni, ja som dnes asi mala deň blbec:-) kokosovú penu som robila do bodky podľa teba, ale nejak bola suchá, už vytláčať sa nedala, tak som hviezdicu dala preč, len cez vrecko to potom šlo, ale kôpky nedržali spolu, celé sa mi to rozsýpalo, upravila som ich na plechu mokrou lyžičkou. Po pol hodine pečenia ale bolo to isté, nedržali pokope, nedali sa z plechu vcelku povyberať, tak som ich nasypala do misy, uvarila sirup z trochy vody a 3PL cukru, reku zlepím to. Nedržalo. V zúfalstve som tam naliala trochu kokosového mlieka:-))) ani tak nedržalo, už to bolo aj riedke, tak som vytiahla 3 vajcia, penu z bielkov vyšľahala, pridala cukor kryštál a tak primiešala, na plech som dávala lyžicou kôpky a tak potom piekla-sušila. Ony sa trochu roztiekli, tak k zvyšku zmesi som pridala lyžicu múky a potom ostatné striekala vreckom na ďalší plech, tak mám viac kokosiek teraz ako som plánovala:-) Aj plnku som musela potom inak robiť, však mi zostalo 8 žĺtkov, dala som ich do mlieka, pridala hl. múku, uvarila kašu a do vychladn. potom celé maslo s prášk. cukrom. Piškótu som urobila zo 6 vajec, aby stačilo. Potom to už bolo v pohode. Máme aj plochšie väčšie kokosky aj menšie vyššie, komu ako sa bude páčiť:-DD z odkrojkov piškóty som vyrobila punč. hmotu tak na spôsob od @janikbj ju skúsim spotrebovať, dala som tam aj kandiz. ovoc. kôru. Tak som sa vyzabávala:-)))Šťastné a veselé Vianoce prajem aj tebe s rodinkou. A tu je foto mojich prvých kokosiek:

1x asia
radost
žeby sa nevydarili..??
dľa obrázku to vôbec "neva.."
si trpezlivá v kuchyni šikovná deva..
požehnané pokojom dni..
havino
jeminenku @kuku , ešte raz jeminenku, to čo sa dialo? no na deň blbec u Teba veľmi pochybujem. no podme to rozobrať. Moja veľká a obrovská chyba je, že som nenapísala, že netlačiť z vrecka cez špičku, to je samý kokos, to by robilo brzdu v špičke a hustá zmes, ale len nastrihnúť vrecko a tlačiť rovno z neho. Áno, zmes je veľmi kokosová, tuhá nie, lebo ešte je letná, ale tuhšia, čiže ked tlačím a formujem špičky, aj mne sa stane, že, ako to nazvať, kúsok malého vytlačeného črievka sa nezlepí do špičky, ale chce ísť kade tade na plech, jednoducho rukou ho sformujem a pricapím do tvaru špičky. No ale, že po pečení sa rozpadávali, neviem vysvetliť, fakt úprimne nie. Mne sa to ešte nestalo a prisam fakt, pečiem ich každé Vianoce. Ty si skúsená, mala si sneh s cukrom ohriaty dosť? tak, že na prste človek cíti teplotu, že už sa to ohrialo, dajme tomu, ako detské mliečko, teplota 37 C. Ja vidím len tam niekde zradu, lebo samotné snehové pusinky su labilnejšie na rozlievanie, ale s kokosom je to tuhšia zmes a tá drží tvar. či už sušiť dlhšie, menej, podľa zlatavej špičky sa riadim a vyberám. nechávam na plechu na papieri a bez problémov idú dole, pokial ich nepotrebujem už spájať. A špičky po tej pol hod, sú síce z vrchu zlatisté, ale vnútro ešte vlhkejšie má byť, aby nebola špička úplne vysušená. No ja Ti moja neviem povedať, čo ako koľvek dumem, lebo viem, že Ty si išla podľa postupu, ale nejde mi do hlavy, že zmes, čo sa mala čo rozpadať po upečení. Mrzí ma to a veľmi. Nedala by som snehový recept, čo som piekla prvý krát, ved máš viac škody a roboty, ako osohu, ale na foto sú pekné, no už len dúfať, že aj tak vám budú chutiť, lebo im nič nechýba a o chuti u Teba nepochybujem.
martab
Aj mne sa rozpadavali po upeceni a nechceli sa vysusit a rozpadavali sa... Ale krem a piskota boli vynikajuce. Nabudúce skusim s menej kokosu alebo miesto kokosu dam orechy...
kukulienka71
Táni, fakt neviem ani ja, ale pozerala som iné recepty, tam bolo viac cukru a menej kokosu, neviem, či to nesúvisí s tým, ale keď tebe sa daria roky rokúce, preto ma to prekvapilo, že mne to nedrží. Asi dve kôpky z celého plechu boli použiteľné, nechcela som risknúť, že sa to konzumentom bude v ruke rozpadávať, preto som ich radšej "ošetrila" potom ďalšími bielkami s cukrom. Ako skúsenosť je to dobré. Kokosky chutia, manžel uvidel, tak že či na svadbu som piekla:-DD
havino
Dievčatá @kuku lienka a @martab , mňa už pot zalial, nohy mi oslabli, jednoducho ma zabite a ja sa už od hanby zakopem sama. Neviem, čo som robila, neviem, nie je to na to ospravedlnenie, kolko škody som vám svojou nepozornosťou urobila. Dajte mi číslo účtu, nahradím všetky vajcia. Ani včera @kuku lienka , ani som nepozrela na suroviny na pusinky, ved už recept viem naspamäť, tak čo budem kukať a ja tam na miesto 250 g cukru, napísala 150 g, hlavne, že som tu mudrovala, či bol sneh dosť ohriaty. Takto to mám v storočnom zošitku mladej nevesty napísané a tak ich robím už skutočne 25 rokov, ale napíšem 150 g a ani ma netrklo pozrieť zoznam surovín. Postup som čítala dookola tri razy a chybu nevidela, až dnes ked si napísala @kuku , že cukru majú inde viac, tak som lepšie prizrela zoznam surovín. Príjmite moje ospravedlnenie, ja už mám po nálade, fakt ma to veľmi mrzí. By som sa videla niekde najradšej.
Dúfam, že mi fotku pridá, lebo už ani tie sa mi tu nedajú pridať z albumu na google +. Skúsila som to z pinterestu, aby bola koncovka jpg. Joj, no ťažko mi na duši, nehnevajte sa a hned aj idem opraviť.



martab
Stava sa. Ale musim povedat, ze chutovo su dobre - len....
Vsetko odpustene. Krasne VIANOCE
kukulienka71
@havino , ale prosím ťa, až také dramatické sa nič nestalo, aj keď chápem, že ťa to mrzí, lebo si skutočne čestný a svedomitý človek, preto ťa to tak trápi. Vajcia boli aj budú, aj trocha viac roboty a stresu pri pečení neuškodí niekedy, aby sme to nemali nudné:-D Chybička sa vlúdi aj pozornému. Vôbec sa nehnevám, nemám škodu, iný sa poučí možno tiež, keď prečíta komentáre:-) recept je opravený, prajem pohodové prípravy na najkrajšie dni roka:-) kokosky sa nám míňajú jedna radosť, sú fakt rozplývavé s piškótou;-)
martab
Keby si vedela aky velikansky uspech mali tieto kokosky!!!! Urcite ích budem este robit.
havino
@martab , dakujem, si ma veľmi potešila po vlastnom sklamaní, veľmi a dakujem moc, nech vám chutia nadalej, pretože ja viem, že sú super, kto má rád kokos, čokoláda, džem
@medovnicek , dakujem