Dvojfarebné šišky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. decembra 2015
Dvojfarebné šišky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Trocha zmeny nezaškodí ani v tradičných receptoch...Šišky sú výborné,odporúčam ;-)

38-40 ks
porcií

Suroviny

400
400
3 kopcovité PL
1 dl
1 čl
200 g (margarín)
4,5 dl
25 g
Okrem toho:
1 - 1,5 PL
2 PL
Na obaľovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do jednej misky dame hladku muku,polohrubu muku,3kopcovite PL kukuricnej muky,Cukor a sol.Cele premiesame lyzicou.Potom pridame zmäknute,dopoli uz spustene maslo(margarin) a vykysnuty kvasok,ktory sme si spravili zo 4,5dl mlieka+25g drozdie.Cesto dobre premackame a vypracujeme polotuhe,vlacnejsie,pomerne nelepive cesto :-) ktore rozdelime na 2 rovnake casti,kazde cesto zvlast do inej misky..

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Aby sme dostali kakaove cesto,tak si v jednom pohariku vymiesame dohladka 1-1,5PL kakaa a 2PL oleja.Potom to prstami vmackame do cesta a cesto poriadne prehnetieme-premackame,aby bolo kakaove cele cesto.Cesto sa nelepi,dobre sa snim pracuje :-)

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kakaove cesto potom uz len napravime do bochnika a poprasime vrch mukou.To iste sme spravili aj s bielym cestom,cize po rozdeleni sme ho uz len napravili do bochnika a poprasili trocha mukou.Cesta zakryjeme utierkou a dame na teplejsie miesto nakysnut cca.1h,ale to zalezi aj od vasej izbovej teploty :-)

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu je uz krasne nakysnute cesto,take bublinkave,vzdusne :-)

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po nakysnuti,si biele cesto rozvalkame na pomucenej doske na hrubku cca.6mm.Potom to kakaove cesto polozime do stredu bieleho a pomaly ho zacneme roztahovat dvomi rukami,az kym nepokryje cele biele cesto.Nieje to nic tazke,musite ho stale medzi prstami roztapkat a tak stale ukladat dalej a dalej smerom von az ku kraju :-) Musite len trocha dbat nato,aby malo vsade rovnaku hrubku :-)

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom ako sme kakaove cesto naniesli na biele,tak cele este tak zlahka rozvalkame na hrubku 7mm.Nasledne jednym poharom ,ktory zakazdym strcime do muky,vykrajujeme kruhy-sisky.Ja som pouzila pohar s priemerom 6cm,ale mozte robit aj väcsie.Tym,ze ten pohar stlacite,sa zlepia obe cesta,takze sa nemusite bat,ze sa vam to pri peceni nahodou rozpadne :-) Vysli mi cca.40ks..

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Sisky nechame pred pecenim este cca.20minut podkysnut.Ukladame ich kakaovou stranou dole,lebo kakaove cesto je tazsie nez biele a tym padom kysne pomalsie nez biele cesto.Kebyze to date opacne,tak tym ze je kakaove tazsie,by tlacilo na biele a nepustilo ho v klude kysnut a cesto by nebolo take dobre lahucke :-) Toto ma naucila moja mama :-)

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po podkysnuti,sisky uz len tradicne vysmazame vo väcsom mnozstve oleja,alebo v tuku ako ste zvyknuty :-) Ja ich vysmazam najprv bielou stranou a potom ich po upeceni otocim :-) Pecu sa na strednom plameni neprikryte.Upecene sisky vykladame na kuchynsky papier,aby odsal prebytocny tuk..

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Este teple ich obalujeme v praskovom cukre,ktory sme zmiesali s vanilkovym cukrom.Ja som zmiesala 2dl pr.cukor+2vanilkove.

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Sisky su vyborne,lahucke :-) Takto obalene vo vanilkovom cukre su vyborne,ale podla chuti si ich mozte vychutnat aj s vasim oblubenym lekvarom ;-P

    Dvojfarebné šišky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
pekné, veľmi pekné, ja teda skromná ako @afataga nie som, ja by som dve určite dobla na počkanie, uložím si ich, len až niekedy na jar by som povedala na ne príde rad, ale nech si ich tu aj nájdem

Pridaj komentár k receptu: