Vyprážané bryndzové placky

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 8. júna 2022     Dĺžka videa: 3 minúty 57 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Mnohí z nás pri varení používajú koreninové zmesi z obchodu, ktoré sú plné soli a glutamanu. Ak chcete vyskúšať niečo nové, pozrite si tento videorecept s Davidom Jurásekom.

Každý z nás pri varení používa koreniny z obchodu, ktoré sú plné soli a glutamanu. Ak chcete vyskúšať niečo nové pozrite si videorecept s Davido Jurásekom.

Suroviny

300 g kvalitná
300 g
100 ml
2 ČL (Poctivka z Fatry)
Trojobal:
Na vyprážanie:
 (ghee)
Príloha:
 (ghee)
 (Poctivka z Fatry)

Postup

  1. 1

    Tvaroh a bryndzu rozdrobíme, pridáme mlieko, soľ, koreninovú zmes a všetko spolu zmiešame.

  2. 2

    Z pripravenej hmoty vytvarujeme placky a obalíme ich v trojobale (múka, rozšľahané vajíčko, strúhanka). Pripravené placky dáme na 30 minút do mrazničky, vďaka tomu sa placky pri vyprážaní neroztečú.

  3. 3

    Potom placky vypražíme na prepustenom masle z oboch strán dozlatista. Po vypražení vložíme placky ešte na 7 minút do rozohriatej rúry.

  4. 4

    Príloha: Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme. Dáme ich do panvice s prepusteným maslom, osolíme, ochutíme koreniacou zmesou a vložíme na 5-7 minút do rúry. Zemiaky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame k bryndzovým plackám.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Prosím, co se skrývá pod označením kvalitná bryndza? Běžně prodávaná plnotučná bryndza z Agrofarmy Červený kameň nebo odjinud(Zjarivá), která obsahuje jen 50%ovčí bryndzy a kravský hrudkový syr? Nebo se tím myslí čistá bryndza 100% např. teď "májová" přímo od bači ze salaše a kde se potom kupuje?
Vymazať
@chemik (8.6.2022 18:47)

Vo videu sa spomína, že bryndza je z Turca, zrejme z farmy Turčianske Kľačany. Vraj je jedna z najlepších na Slovensku a konkuruje jej len liptovská. Reklamu nejdem robiť, ale na YouTube si nájdeš info k zloženiu tiež.