Vyprážané

  • Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou

    Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou

    Najprv pripravíme omáčku z kyslej smotany. Smotanu ochutíme medom, semienkami z vanilkového struku a strúhanou citrónovou kôrou.

  • Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse

    Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse

    Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni stále miešame. Keď ryža spotrebuje všetok vývar, pridáme nastrúhaný parmezán a necháme ryžu mierne vychladnúť. Pridáme vajce, soľ a korenie.

  • Šenkárov voňavý reznisko (fotorecept)

    Šenkárov voňavý reznisko (fotorecept)

    Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký ste jedli v živote - to tvrdil krčmár. Pardon šenkár, ako on tvrdil o sebe, že neni krčmár ...

  • Kuracie toliare s cviklovým čatní

    Kuracie toliare s cviklovým čatní

    Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, dochutiť vždy inými bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou technológiou. S minimálnou námahou vie aj začiatočník dosiahnuť maximálny výsledok. Len nech nezabudne uprednostniť kvalitu pred nízkou...

  • Šľahaná bryndza s chrumkavými zemiakovými šupkami
  • Bezlepkové langoše

    Bezlepkové langoše

    Ako ich máte najradšej? S kyslou smotanou a strúhaným syrom? Alebo s kečupom? Čo takto len potreté olejom s cesnakom? Tak či onak, vyskúšali sme všetky tri verzie a všetky tri nám veľmi chutili.

  • Langoše s pridaním kvásku

    Langoše s pridaním kvásku

    Nemala som dostatok múky ani droždia ale cieľ bol jasný a ja som to riskla... Výsledok je taký, že lepšie langoše sme ešte nejedli :)

  • Chipsy

    Chipsy

    Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji zemiakove kruzky vysmazime. Ked budu zemiaky skoro hotove, vytiahneme ich a nechame odkvapkat od oleja. Ja to robim tak,...

  • Kuracie ražniči v tempure s nákypom z batátov, zo syra a z kôpru
  • Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra (fotorecept)

    Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra (fotorecept)

    Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.

  • Kapustové kofty s čatní z červenej cibule

    Kapustové kofty s čatní z červenej cibule

    Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.

  • Mrkvová fašírka

    Mrkvová fašírka

    Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.

  • Medové pampúšiky

    Medové pampúšiky

    Najskôr pripravíme kvások z droždia, časti vlažnej vody a medu. Ku kvásku pridáme hladkú múku, zvyšnú vodu a vypracujeme riedke cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút.

  • Kuracie rezne v syrovom cestíčku (fotorecept)

    Kuracie rezne v syrovom cestíčku (fotorecept)

    Toto hriešne dobré jedlo sa môže , ale nie často.

  • Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)

    Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)

    Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme a dôkladne usušíme. Dáme do chladničky schladiť na 4 hodiny.

  • Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, koreninami a mrkvou a pomalým „tiahnutím“ varíme niekoľko hodín domäkka. Potom dierkovanou naberačkou mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Všetko spolu pomelieme, dochutíme...

  • Marinovaný bôčik v domácej žemli

    Marinovaný bôčik v domácej žemli

    Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké bochníky a znova necháme vykysnúť. Potom potrieme maslom, posypeme bielym sezamom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C...

  • Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept)

    Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept)

    Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, šafran a bazový sirup. Po uvarení zamiešame do ryže maslo a lyžicu mascarpone. Pridáme pár kvapiek limetovej šťavy a 2-krát...

  • Šišky ako robím ja (fotorecept)

    Šišky ako robím ja (fotorecept)

    Je tu už veľa receptov na šišky, tak pridám jeden aj ja.

  • Plnené zlepované šišky s lekvárom (fotorecept)

    Plnené zlepované šišky s lekvárom (fotorecept)

    Tieto šišky sú mäkulinké a chutia priam božsky. Jednoduchý recept, ktorý keď vyskúšate, tak si ho obľúbite.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist