Mandle

Energia 2587 KJ
Kalórie 615,0 kcal30.75%
Sacharidy 19,00 g8.26%
Tuky 52,40 g74.86%
* mandle - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je mandle

prazdny

Nepečené figovo-slivkové guľky

Koláče

Tento recept parí k mojim obľúbeným, pretože ja nemusím šľahačkové a maslové krémy a tak...

prazdny

Maľovaný perník

Koláče

Dostala som desiatky zaručených receptov na výborné VIANOčNé medovníčky a perníčky, ale ani jeden z nich...

prazdny

Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami

Koláče

Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s...

prazdny

Kuracie prsia v lístkovom cestíčku

Kuracie mäso

Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.

prazdny

Medvedie labky bez múky

Koláče

Medvedie labky bez muky peciem kazde Vianoce, su vynikajuce a mozu ich jest aj ludia, ...

prazdny

Melónový koláč

Koláče

Melón a jablká olúpeme a nakrájame na kúsky. Podlejeme ich vodou a podusíme, podľa chuti...

prazdny

Makový koláč s čerešňami

Koláče

Do vymiešaného masla pridáme cukor, žĺtky, citrónovú šťavu, kôru a miešame, kým nezhustne....

prazdny

Raffaello

Koláče

Extrémna dobrota - malá kokosová cukrovinka, ktorá osladí nielen Vianoce ;)

prazdny

Štefanská hus

Hlavné jedlá

Husacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrojíme ich, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Jablká...

prazdny

Šľahačková torta

Torty

Recept je veľmi chutný, svieži, dala mi ho priateľka. Pripravujem ho kedykoľvek máme na...

prazdny

Osie hniezda

Koláče

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Srnčie stehno v mandľovom obale

Hlavné jedlá

Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

prazdny

Srnčie mäso na mandliach a tymiane

Hlavné jedlá

Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

prazdny

Palacinky s čokoládou

Dezerty

Rozšľahané vajcia zmiešame s mliekom, soľou a postupne zamiešame jednotlivé druhy múky a trochu cukru.

prazdny

Čokoládový koláč s whisky krémom

Dezerty

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...

prazdny

Kurča na ananáse

Kuracie mäso

V miske zmiešame múku so soľou a korením a kurča obalené v tejto zmesi opečieme z oboch...

prazdny

Zeleninový tanier

Hlavné jedlá

Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...

prazdny

Baklava

Dezerty

Mandle, orechy a pistácie rozsekáme a premiešame s korením, práškovým a vanilkovým cukrom, maslo rozohrejeme.

prazdny

Pečený pstruh s mandľami a citrónovou omáčkou

Hlavné jedlá

Vyčisteného pstruha posolíme a posypeme korením. Necháme odstáť asi hodinu.

prazdny

Zubáč s klobásovou plnkou

Hlavné jedlá

Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

prazdny

Grilované jabĺčko v trdelníku

Dezerty

Jablká umyjeme a vydlabeme ich stred tak, aby sa dali naplniť. V miske zmiešame hnedý...

prazdny

Pomarančový steak

Hlavné jedlá

Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si...

prazdny

Hruškovo–jablčný koláč

Koláče

Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, ...

prazdny

Nekysnutý čerešňový koláč

Koláče

Najprv pripravíme cesto tak, že múku so soľou, vanilkovým cukrom, maslom pokrájaným na kúsky, vajcom a...

prazdny

Malinovo–mandľový koláč

Koláče

Kyslú smotanu zmiešame s cukrom. Do formy na pečenie poukladáme piškóty, zvlhčíme ich sirupom, obložíme malinami a potrieme smotanovým...

prazdny

Kuracie medailóniky s marhuľami

Kuracie mäso

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame z neho medailóniky, osolíme ich, z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji a...

prazdny

Kokosový chlebíček

Koláče

Do porcelánovej misy dáme bielky, pridáme kryštálový cukor a šľaháme 10 minút, kým je sneh celkom tuhý.

prazdny

Plnená hus

Hlavné jedlá

Hus očistíme, umyjeme a osušíme. Odrežeme konce krídiel, krk a osolíme ju zvnútra aj zvonka.

prazdny

Palacinky plnené mandľovým krémom

Dezerty

Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy...

prazdny

Treska na neapolský spôsob

Hlavné jedlá

Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....