Mrkvová torta
Jaroslav Žídek
šéfkuchár Erdödyho paláca v Bratislave, 21. októbra 2010
šéfkuchár Erdödyho paláca v Bratislave, 21. októbra 2010
Foto: vydavateľstvo Ikar
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Suroviny
5 ks |
|
250 g |
|
60 g |
|
300 g, postrúhaná nahrubo |
|
300 g podrvené najemno |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
200 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
V mise vyšľaháme vajcia s cukrom na penu. Pridáme múku, mrkvu, mandle, citrónovú kôru, prášok do pečiva, soľ a rum. Všetko spolu dôkladne premiešame a hotové cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 24 cm.
- 2
Vložíme do rúry vyhriatej na 175 – 180 °C a pečieme 55 – 60 minút.
- 3
Poleva: Dôkladne vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou, potom zmes nalejeme na tortu a rovnomerne rozotrieme. Po stuhnutí polevy tortu nakrájame a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bohuzial jeden clen nasej rodiny je alergicky na mandle, tak som
mandle obmenila kokosom a ovsenymi vlockami (pol na pol) a
na moje prekvapenie to bolo naozaj velmi dobre !
cukru som dala asi o 80g menej (pouzila som trstinovy) a uplne to stacilo.
takze sme mali zdravu a vyzivnu dobrotku :)
dakujeme za recept !