Panettone

mojack - fotkamojack, 27. novembra 2010

Na sviatočný stôl patrí vianočná bábovka Panettone...

50 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
100 g
1/2 ks, nastrúhaná
2 ks
100 g
4 ks
100 gma
  lúpané nasekané
125 ml, teplé
50 g




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka a droždia si pripravíme kvások a necháme ho 15 minút vykysnúť. Pridáme 300 g múky, cukor, soľ, citrónovú kôru, vanilkový cukor, maslo, žĺtka a dobre premiešame. Vypracujeme hladké cesto. Necháme ho na teplom mieste 45 minút vykysnúť. Pridáme hrozienka, kandizované ovocie, mandle a zvyšok múky a opäť hnetieme cesto. Necháme kysnúť ďalších 20 minút. Vložíme do vymastenej formy na panettone a cesto v nej necháme dovtedy, kým nie je vysoké aspoň 20 cm. Na povrchu urobíme nožom dva rezy do tvaru kríža. Koláč vložíme do rúry vopred zohriatej na 170 oC. Pečieme 20 minút, potom povrch obložíme kúskami masla a pečieme ešte 30 minút. Ak povrch začne príliš rýchlo tmavnúť, prikryjeme ho alobalom. Upečený koláč necháme vychladnúť a do Vianoc uschovávame v plechovej dóze.

Diskusia k receptu

kimlo
Nóóó.. treba vyskúšať.. vždy som si túto pochúťku vozil z Talianska, ale ešte doma nepiekol..
soci
Znie to dobre vyskusam...
zvedavka2
:-) vyskúšajte aj z vianočky...ušetrite si čas.Mám vyskúšaný recept od Jamie Olivera a je naozaj super.Chutil každému a na každé Vianoce u nás musí byť :-)
lia11
chcem sa spýtať, či by som mohla toto cesto upiecť aj v bábovkovej forme?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia