Medové pokušenie

barbarica - bez fotkybarbarica, 5. decembra 2010
Medové pokušenie
Foto: barbarica

Tento recept je pôvodne z časopisu Život (č.12/4.12.2010),ja som ho len trochu vylepšila (upravila podľa vlastných predstáv :D )...je veľmi dobrý(ako medovník),odporúčala by som Zobraziť celý popisTento recept je pôvodne z časopisu Život (č.12/4.12.2010),ja som ho len trochu vylepšila (upravila podľa vlastných predstáv :D )...je veľmi dobrý(ako medovník),odporúčala by som ho piecť kratší čas ( pôvodne stojí že 25 minút pri 180° , ale kľudne by stačilo aj 15 minút).Elektrická rúra:180°C,teplovzdušná rúra:160°C,plynová rúra:stupeň 3-4.Prajem dobrú chuť !

1 plech
porcia
60 minút
príprava
25/15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g
150 g
125 g
4
100 ml
100 g (nemusia byť)
100 g, celé nelúpané
200 g, posekane
4 ČL
2 ČL
1
 štipka mletej
 štipka




Postup

  1. 1

    Z cukru si odložíme 3 PL( ja som si ho síce odložila ,ale neskôr nepoužila na karamel ,iba som jednoducho na čerstvo upečený koláč-ešte teplý ,postrúhala hoblinky čokolády ,ktoré sa roztopili,takže to vzhľadom pripomína cookies),zvyšok spolu s medom a s maslom rozpustíme v hrnci.Primiešame vajcia ( do odstavenej zmesi cukru,masla a medu),smotanu a hrozienka.Do zmesi zapracujeme mandle(ja som celé nelúpané mandle posekala na asi 1/3 z ich pôvodnej veľkosti) a štvrtinu nasekaných orechov.

  2. 2

    Do misy preosejeme múku,kakao,korenie,soľ a prášok do pečiva.Múčnu zmes zapracujeme do medovej masy a vymiešame cesto.Vylejeme ho na plech vystlaný papeirom na pečenie( v žiadnom prípade neurobte to, že by ste namiesto papieru na pečenie plech vymastili a vysypali múkou-koláč by sa pripiekol,lebo múka sa lepí na cesto)a pečieme približne 25 minút (ako som spomenula vyššie ,stačí mu kľudne tých 15 minút)v rúre vyhriatej na 180°C.Po vychladnutí na plechu pokrájame na kocky ľubovoľnej veľkosti.

  3. 3

    Zvyšný cukor (tie 3 PL) rozpustíme na karamel,pridáme ostatné orechy a premiešame.Karamelové orechy položíme na alobal a necháme vychladnúť.Orechy nasekáme a ozdobíme nimi koláč pred podávaním.

Diskusia k receptu

emica
dakujem za recept zivot nezivot upecem a hotovo dam info aky sa vydari
3sandra3
mne to tiež nevadí, že je to zo života... mne sa to tiež páči... upečiem tvoj koláčik,,dávam si do kk
lucincek
mnaam, to musi byt uzasne...to si hned ulozim.....dik za napad, inak tu knizku mame tiez doma a myslim, ze tie tvoje vyzeraju lepsie :DDDDDD
neposed
taketo receptiky mam rada, vymiesat a sup ho od rury




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia