Marinovaná hovädzia sviečkovica
Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno
nasekáme šalotku,
koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny
a zamiešame.
- V tejto marináde necháme mäso
30 minút marinovať.
- Potom ho
opečieme sprudka na panvici
a dopekáme ho v rúre zohriatej na 75 °C na vnútornú teplotu 58 °C.
- Ostrá ovocná salsa:
Broskyne, jahody, papáju
a kivi narežeme na malé
kocky, pridáme nasekanú
mätu, čili a limetkový list,
pokvapkáme limetkou. Premiešame.
- Batatové pyré: Cibuľu speníme na oleji, pridáme
bataty, zľahka opečieme, zalejeme vodou, osolíme a pridáme korenie, varíme domäkka, pričom sa snažíme tekutiny vyredukovať na minimum.
Túto zmes vymixujeme do hladkej hmoty a podľa
potreby dochutíme a zjemníme maslom.
|