Marinovaná hovädzia sviečkovica

Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno nasekáme šalotku, koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny a zamiešame.
  2. V tejto marináde necháme mäso 30 minút marinovať.
  3. Potom ho opečieme sprudka na panvici a dopekáme ho v rúre zohriatej na 75 °C na vnútornú teplotu 58 °C.
  4. Ostrá ovocná salsa: Broskyne, jahody, papáju a kivi narežeme na malé kocky, pridáme nasekanú mätu, čili a limetkový list, pokvapkáme limetkou. Premiešame.
  5. Batatové pyré: Cibuľu speníme na oleji, pridáme bataty, zľahka opečieme, zalejeme vodou, osolíme a pridáme korenie, varíme domäkka, pričom sa snažíme tekutiny vyredukovať na minimum. Túto zmes vymixujeme do hladkej hmoty a podľa potreby dochutíme a zjemníme maslom.