| 
	        
	        
	        Marinovaná hovädzia sviečkovica
	        Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré (fotorecept)Autor receptu: redakcia PostupNajprv pripravíme marinádu tak, že najemno
nasekáme šalotku,
koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny
a zamiešame.V tejto marináde necháme mäso
30 minút marinovať.Potom ho
opečieme sprudka na panvici
a dopekáme ho v rúre zohriatej na 75 °C na vnútornú teplotu 58 °C.Ostrá ovocná salsa:
Broskyne, jahody, papáju
a kivi narežeme na malé
kocky, pridáme nasekanú
mätu, čili a limetkový list,
pokvapkáme limetkou. Premiešame.Batatové pyré: Cibuľu speníme na oleji, pridáme
bataty, zľahka opečieme, zalejeme vodou, osolíme a pridáme korenie, varíme domäkka, pričom sa snažíme tekutiny vyredukovať na minimum.
Túto zmes vymixujeme do hladkej hmoty a podľa
potreby dochutíme a zjemníme maslom.
 |