
Zemiakové placky s kačacou pečienkou
Je placka, na ktorú sa nedá dlho pozerať. Človek sa do nej pustí, aj...

Plnené škoricovo-tvarohové rožky
... sme na návšteve v Rožňave a gazdiná robí deťom večeru. ... pre mňa...

Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou
Najprv pripravíme omáčku z kyslej smotany. Smotanu ochutíme medom, semienkami z vanilkového struku a strúhanou citrónovou kôrou.

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...

Šenkárov voňavý reznisko
Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký...

Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...

Bezlepkové langoše
Ako ich máte najradšej? S kyslou smotanou a strúhaným syrom? Alebo s kečupom? Čo takto len potreté...

Langoše s pridaním kvásku
Nemala som dostatok múky ani droždia ale cieľ bol jasný a ja som to riskla... Výsledok...

Chipsy
Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji...

Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.

Kapustové kofty s čatní z červenej cibule
Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.

Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou
Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.

Mrkvová fašírka
Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú...

Medové pampúšiky
Najskôr pripravíme kvások z droždia, časti vlažnej vody a medu. Ku kvásku pridáme hladkú múku,...

Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

Marinovaný bôčik v domácej žemli
Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme...

Arančini s malinami a bielou čokoládou
Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, ...

Plnené zlepované šišky s lekvárom
Tieto šišky sú mäkulinké a chutia priam božsky. Jednoduchý recept, ktorý keď vyskúšate, tak...

Vyprážané kapustové pirohy
Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

Tofu karbonátky s uhorkovým dipom
Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.

Kuracie prsia z kyslomliekovej marinády so zeleninovým šalátom
Vo svojej kuchyne experientujem s viacerými druhmi marinády. Klasickú predstavuje kombinácia „ČDD“ (napr. kečup, ...

Sýrovo-kefírové placičky se šunkou
Někdy máme na něco chuť a nevíme, co by to mělo být. A tak jsem...

Ochucené kuřecí řízky v těstíčku z kukuřičné mouky
Protože jíme zdravě, tak milujeme řízky a musí být smažené na sádle. Nevíme jak dlouho...