Makové šišky
Makové šišky

Makový pampúch plnený jahodovou penou

Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 1. októbra 2018
Makový pampúch plnený jahodovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Milujem jedlá ,ako od starej mamy’. Vždy je v nich dokonalá chuť aj popri skromnosti v surovinách i vo výzdobe. No a ešte tretí rozmer – návrat do detstva, keď som chodieval k babke na prázdniny. Ako kuchár profesionál si najlepšie uctím jej božské koláče – hoci aj môj najobľúbenejší kysnutý s ríbezľami a mrveničkou – novými nápadmi, čo ich trochu ozvláštnia a skrášlia.

8
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
1 bal.
1 ks
štipka
1 KL
4 PL
1 PL
2 PL
1 PL
250 ml
50 g (celý)
Pena:
250 ml
250 g
1 bal.
50 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť približne 45 minút. Potom ho mierne rozvaľkáme a vykrojíme pohárom šišky. Necháme ich ešte jednotlivo podkysnúť a vysmážame na oleji v hrnci tak, aby plávali.

  2. 2

    Pena: Medzitým rozmixujeme jahody, zo smotany, stužovača a z cukru vyšľaháme šľahačku, do ktorej vmiešame vymixované jahody.

  3. 3

    Vysmažené pampúchy prekrojíme na polovicu, naplníme penou a dozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: