Makový pampúch plnený jahodovou penou
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 1. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Milujem jedlá ,ako od starej mamy’. Vždy je v nich dokonalá chuť aj popri skromnosti v surovinách i vo výzdobe. No a ešte tretí rozmer – návrat Zobraziť celý popisMilujem jedlá ,ako od starej mamy’. Vždy je v nich dokonalá chuť aj popri skromnosti v surovinách i vo výzdobe. No a ešte tretí rozmer – návrat do detstva, keď som chodieval k babke na prázdniny. Ako kuchár profesionál si najlepšie uctím jej božské koláče – hoci aj môj najobľúbenejší kysnutý s ríbezľami a mrveničkou – novými nápadmi, čo ich trochu ozvláštnia a skrášlia.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 KL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
250 ml |
|
50 g (celý) |
|
|
|
Pena: | |
250 ml |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť približne 45 minút. Potom ho mierne rozvaľkáme a vykrojíme pohárom šišky. Necháme ich ešte jednotlivo podkysnúť a vysmážame na oleji v hrnci tak, aby plávali.
- 2
Pena: Medzitým rozmixujeme jahody, zo smotany, stužovača a z cukru vyšľaháme šľahačku, do ktorej vmiešame vymixované jahody.
- 3
Vysmažené pampúchy prekrojíme na polovicu, naplníme penou a dozdobíme ovocím.
Tiež šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu