Suflé torta s lesným ovocím
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého zamiešame orechy a múku. Pečieme na plechu, na ktorý si vymastíme vyznačené okrúhle tvary, a posypeme múkou. Rovnomerne na vymasteneé a múkou vysypané plochy rozdelíme hmotu a pečieme pri 180 – 200 o C asi osem minút. Upečené cesto hneď podrežeme a dáme dole z plechu.
- 2
Dáme variť mlieko s cukrom. Do misky dáme krémový prášok a rozmiešame s troškou mlieka. Keď mlieko vrie, prilejeme zmes krémového prášku a varíme až do zhustnutia. Necháme vychladnúť a postupne primiešame maslo. Keď je krém vymiešaný, pridáme rozmrazenú lesnú zmes a dobre vymiešame.
- 3
Krém rovnomerne rozdelíme na plátky. Naplnenú tortu dáme do chladničky. Na vrch si zarobíme cukrovú polevu a boky môžeme obsypať mandľami alebo orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Napíšem.
predsa pozná základ vanilkového krému...brulee..bugatsa...akokoľvek to nazveme, dobrý cukrár použije žĺtky, mlieko, maslo , cukor a vanilku. a metličku.