
Maľovaný perník
Dostala som desiatky zaručených receptov na výborné VIANOčNé medovníčky a perníčky, ale ani jeden z nich...

Jaternice s jablkami a slivkami
Olúpané jablká rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky, dužinu potom nakrájame na menšie kúsky. Sušené...

Jelítka a jaternice v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...

Pivné špekáčiky
Špekáčiky rozrežeme pozdĺžne na polovice, olúpané cibule nakrájame na polovične kolieska. Pivo rozmiešame s kečupom...

Naložený bôčik v marináde
Najprv pripravíme marinádu tak, že všetky suroviny premiešame a necháme niekoľko hodín odležať v chlade...

Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi
Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát...

Vianočná torta
Žítky vyšlaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a v rume...

Bravčové zabíjačkové pečené s vínom
Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak, biele víno a dobre premiešame...

Bravčový zabíjačkový „zajac“
Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...

Plnené kuracie závitky
Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.

Pečené kura s jablkami
Veľmi jednoduché, veľmi chutné. Pečené kura trošku iným spôsobom.

Medovníčky
Názov tohto receptu mám v zošitku orámovaný, podčiarknutý a vedľa je napísané NAJLEPŠIE!!! A veru aj...

Pravé americké cookies
Tak! Keďže základom pravých cookies sú vajcie, mlieko, múka a cukor, tak som musela...

Univerzálne kysnuté cesto
Upiecť dobrý koláč z kysnutého cesta sa zdá jednoduché. Pre začiatočníka sú však problémom recepty typu:...

Zapečené chleby s kukuricou
Jednoduché jedlo, keď potrebujete niečo rýchlo uvariť vašim hladošom.

Roláda plnená vajíčkami, mrkvou a uhorkou
Bôčik rozrežeme tak, aby sme získali vysoký plát mäsa. Mastné časti môžeme vyrezať, nakrájať...

Pečená bravčová panenka plnená klobásovým mäsom
Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, ...

Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...

Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami
Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s...

Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...