Foto: denyany
Poznáte? Možno pod iným názvom. Toto jedlo varievala svokra a nevedeli sa ho dojesť. Ja ho robievam manželovi občas, tak ako dnes, keď som Zobraziť celý popisPoznáte? Možno pod iným názvom. Toto jedlo varievala svokra a nevedeli sa ho dojesť. Ja ho robievam manželovi občas, tak ako dnes, keď som upratovala mrazák a našla som tam zamrazené zvyšky chleba. Najlepšie je použiť 2-3dňový.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny: chlieb, slaninu a syr.
-
2
Chlieb nakrájame na kocky asi 3x3cm. Syr pokrájame na menšie kocočky, asi 1x1cm.Syr môžte použiť, aký máte, chcete, ja som raz kombinovala aj s taveným- 2 trojuholníčky sa povaľovali dlhšie v chladničke, tak som ich použila. Slaninu tiež na kocočky, ako to robievate napr. na halušky.
-
3
Teraz na dno nádoby, v ktorej vlastne dokončíme celé jedlo, dáme vrstvu chleba, jemne posolíme( myslíme na to, že slanina i syr slané už sú, tak aby sme to vo finále nemali presolené. Radšej dosoliť na tanieri.) Na chlieb pár kociek syra a takto pokračujeme, kým máme suroviny. Na vrchu by mal byť chlieb..
- 4
Slaninu vyškvaríme. Vodu dáme variť.
- 5
Chlieb so syrom zalejeme vriacou vodou a prikryjeme pokrievkou. Počkáme 3-4 minúty a pozrieme, či chlieb je všetok nasiaknutý. Môžme aj premiešať. Chlieb by mal byť vlhký, syr by sa mal ťahať. S tou vodou opatrne! Niekedy vznikne takmer kaša, ak je vody viac. Ale závisí to aj od kvality chleba. Ak je to málo vlhké, pridáme ešte trocha vody a počkáme.
- 6
Nakoniec primiešame vyškvarenú slaninku aj s výpekom a môžme jesť. Jedlo nevyzerá veľmi vábne, niekedy aj tak, akoby už raz konzumované bolo. Ale ak niekto skúsi, tak dajte vedieť, ako chutilo.
- 7
Fotila som prvý raz, tak sorry za tie fotky. Ale zistila som, že ma to ani nejak nebaví. Radšej varím.-;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
aj keď sú rozdiely medzi kantónmi, niekde sa zalieva nakrájaný chlieb a syr horúcou vodou, niekde vývarom, niekde sa dokonca spolu ešte varia a potom mixujú. Ja osobne by som zaliala skôr vývarom, pre lepšiu chuť. A keďže to jedlo na tanieri nevyzerá moc vábne, radšej by som ho obložila "odpútačmi pozornosti", kúskom deravého Eidamu, čerstvým chlebíkom, kúskom slaniny na lopáriku... Ja verím, že sem ešte nejaké recepty s fotkami určite dáš;-)
Verim, ze keby si bola @Denyany prehodila obrazky a pouzila ako hlavnu fotku c.1 alebo 2, recept by nebol vyvolal tento typ diskusie, ale ja by som si ho zase asi nebola vsimla :-). Takze fajn.
Dakujem, ja iste vyskusam aj ak sa jedlo nestane stalicou, som rada uverejnovaniu receptov tohto typu.
*****