Perkelt z nožičiek
Matej Šándor a Márió Gombos
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 28. januára 2015
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 28. januára 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
100-120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na bravčovej masti opražíme cibuľu, cesnak, papriku, paradajky. Pridáme očistené nožičky, urestujeme a okoreníme.
- 2
Potom pridáme mletú červenú papriku, podlejeme vodou a pod pokrievkou varíme domäkka. Nakoniec pridáme roztlačený cesnak a dochutíme podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****
Köröm pörkölt - varievali ho naši susedia na dvore a v kotlíku ako guláš. Doniesli nám vždy ochutnať a od tej doby to varievam tiež. Robievam ho skoro rovnako ako darinocka. Najlepšie je to v lete, keď sa ťažko viaže huspenina a v prírode v kotlíku sa to zje ešte horúce. Nožky predvarím doma do zmäknutia, oberiem z väčších kostí a uložím do mrazničky. Rovnako aj vývar do sáčku a šup do mrazáčku. A keď ideme do prírody, zoberiem jednu dávku a v kotlíku podobne ako naši kuchári z Orchidee. Podlievam vývarom a nie vodou a nakoniec zahustím zemiakom. Majoránka, alebo bazalka je základným korením, ktoré tam nesmie chýbať.
Dobrúúúú chuť !!!
Sneseme. Kamarát bol v Paríži a nevedel po francúzsky. Tak ukázal na niečo v jedálnom lístku, však vo francúzštine znie všetko vznešene. Doniesli na tanieri - dve paprčky v bielej omáčke. Kamarát hovoríl, že sa mu zdalo, že ešte videl pečiatku od veterinára na koži. Od hladu možno videl aj kopýtka. Mohli to byť aj teľacie nožičky, ale bližšie to neskúmal, zjedol suché cestoviny a odišiel. Všetko závisí na spôsobe úpravy, v huspenine rozkrájané by sme si dali všetci.