Foto: amy201
Takto dopadol môj pokus oživiť/obmeniť lievance. Fajné, sladké a sýýýýýýýýte :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny a ako prvé si namočíme kokosové plátky do rumu. Keď zmäknú, tak ich podrvíme na menšie tyčovým mixérom.
-
2
Do misky si dáme múku ( najlepšie polohrubú) a zmiešame s práškom do pečiva,štipkou soli, cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridáme mlieko, zmes kokosu a rumu, vajíčka a vymiešame do hladka. Na panvici si roztopíme maslo a časť pridáme do vymiešaného cesta (cca 1/2). Cesto ešte premiešame a necháme odstáť (nemusíme).
-
3
Na rozohriatu panvicu potom nakôpkujeme lievance a lyžicou rozotrieme do požadovaných tvarou a veľkostí. Vypekáme na miernom a hotové kladieme do jánskeho skla, aby nevychladli. Medzitým si pripravíme šľahačku, ale bez cukru ( bude to až až sladké ).
-
4
Vypečieme toľko koľko sa hneď spotrebuje. Zvyšok cesta môžme dať do chladničky a spraviť neskôr čerstvé. A môžeme podávať. Dobrú chuť :-)
@marienka44 : Já dělám lívance běžně s práškem do pečiva. Záleží na to, jestli se mi chce čekat, až vykyne těsto, nebo co mám zrovna po ruce, prášek nebo droždí. Není v tom žádný rozdíl ve výsledku.