Falafel fotorecept

gitka2 - fotkagitka2, 21. septembra 2011
Falafel (fotorecept)
Foto: gitka2

tento recept patri do arabskej kuchyne, ale je zdravy a chutny a moze sa zaradit do vegetarianskej kuchyne

3-4
porcie
10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 salky
2-4 struciky na drobno nakrajany
1 ks nasekaná
podla potreby
 cerstva




Postup

  1. 1

    cicer vecer namocime, rano scedime a dame cca na hodinu varit, po uvareni ho pretlacime (alebo popucime) . Po vychladnuti pridame ostatne suroviny, zamiesame, vytvarujeme male gulky a smazime. K tomu sa hodi nejaky dip najlepsie tahina, mozno dostat aj u nas.

  2. 2

    podobny recept je aj z bobu zeleneho alebo z konzervy

Diskusia k receptu

kopretina
Já mám asi 3 recepty na falafel, ale v žádném se cizrna nevaří. Namočí se, druhý den umixuje nebo umele a dál je postup stejný. Zkoušela jsem z vařené a nebylo to "pravé ořechové". Ze syrové je lepší.
ejta
aj na vareche je už viacero receptov na falafel a tiež z nevareného cícera...
gitka2
varili sme cicer, pretoze som u dcery, kde nema tak vybavenu kuchynu aby sme mohli mixovat alebo mliet
martabilly
ja som ho skusala,manzel je Egyptan, ale rozpadali sa mi gulky na panvici...pridala som aj viac muky, ale nic...da mi niekto radu?
Dakujem
alexa73
No ja som síce veľká milovníčka mäsa , ale toto vyzerá super !!!
matoboc
nedopadlo to dobre, fasirky boli velmi suche, a tahini omacka strasne horka
martinpaprika
ahoj martaabilly , moja rada je ze tam pridavam cca 2 krajce toustoveho chleba a v ziadnom pripade cicer nevarim ,*** ja viem odpovedal som cca po dvoch rokoch ale kto caka docka sa :)
alexa73
prave tie fasirky jem , tiez sa mi velmi rozpadaju. ale chutovo su vynikajuce ... a s tatarkou to veru nie je vobec zle...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia