Pečené gaštany

marianna76 - fotkamarianna76, 13. októbra 2011

Každý rok vieme zopár gaštanov nazbierať, tak pre naše potešenie a spotrebu. Nemáme ich moc, ale na pochutenie stačí.

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Gaštany ponakrajovať, dám na staršiu panvicu, ja dávam teflonovú.

    Pečené gaštany - obrázok 1
  2. 2

    Podlievam vodou a zakryté občas dusím, občas pripekám. a vodu naozaj dávam len podľa potreby, aby sa nespálili. Inak ich na plyne neviem ako robiť. Variť ich nechcem.

    Pečené gaštany - obrázok 2

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Niekedy dávnejšie som po nakrojení dával gaštany do studenej vody na noc a potom piekol. Neboli po pečení také vysušené.
Ja ich narežem,dám na horúcu platňu,pofŕkam vodou a zakryjem pokrývkou,keď začnú strieľať,mám to" pod kontrolou"-opatrne nakuknem...niekedy ešte opečiem po otočení
ja ich po nakrojeni dam asi na 25 minut do studenej vody a potom na plech vystlaty alobalom uz ich nefrkam rura je na 200stupnov peciem 25 min.

Pridaj komentár k receptu: