... najlepšie chutia z domácich vajíčok.
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z múky, vajca, soli a mlieka vypracujeme polotuhé cesto.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Do vriacej osolenej vody cez cedník alebo strúhadlo s otvormi hádžeme noky (ako halušky).
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Povaríme asi 8 min. a scedíme.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme, pridáme olej ak treba , opražíme do ružova.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Na panvicu si rozbijeme vajíčka, osolíme
                                                     - 
                                                    6
                                                    
a pridáme uvarené noky.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Spolu zamiešame a upražime pokiaľ vajíčka nezhustnú
                                                     - 
                                                    8
                                                    
a už len pridať ružovú upraženú slaninku , uhorku. Pre zmenu môže byť upražená cibuľa a cvikla.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Robievala som aj chlupaté knedlíky,do šervena opečené a zamiešané do smaženice, ale tie sme mali radi so surovou kyslou kapustou.Málokedy však ostali...