Oprážané

  • Hrianky à la Edith (fotorecept)

    Hrianky à la Edith (fotorecept)

    Tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf Dolného Šariša. Zaujal ma a pretože predstavoval ingrediencie podľa našich chutí, bolo rozhodnuté. Najbližšie raňajky budú obohatené chlebíkom s...

  • Wok rezance s tofu

    Wok rezance s tofu

    Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky.

  • Šalát so surimi tyčinkami

    Šalát so surimi tyčinkami

    Po dlhom čase som sa rozhodla pridať recept... Vymýšľam niečo fajné na silvestrovský stôl a podaril sa mi veľmi fajnučký šalát, tak som sa rozhodla hodiť ho sem... Snáď niekoho inšpirujem. ...

  • Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou

    Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou

    Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky ingrediencie na mäso, poriadne zmiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny:) samozrejme soľ a korenie si dáme podľa chuti....

  • Recept bez obrázku

    Tekvicové placičky s penou a lososom

    Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom si príde každý na svoje.

  • Recept bez obrázku

    Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré

    Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a malinovým pyré. Odporúčam ako dezert pre akúkoľvek príležitosť.

  • Recept bez obrázku

    Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom

    Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti, nedeľný obed.

  • Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou

    Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou

    Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

  • Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Recept od Andreja Saturiho, ktorý si vyskúšali výhercovia októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Donuty (fotorecept)

    Donuty (fotorecept)

    Na dnešok prišli na rad donuty, nakoľko som ich ešte nerobila. Tu je recept.

  • Lievance s karamelizovanými banánmi a penou
  • Vianočka „pain perdu“ s karamelizovaným jablkom
  • Mladá jahňacina

    Mladá jahňacina

    Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a hrášku dostaneme skutočnú rapsódiu chutí.

  • Losos na teriyaki omáčke

    Losos na teriyaki omáčke

    Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa je to rýchla úprava a nezabralo mi to veľa času. Verím že i Vám bude jeho úprava chutiť. Prajem dobrú chuť....

  • Kváskové lokše

    Kváskové lokše

    U nás doma veľmi obľúbená príloha hlavne ku kačacine. Na prípravu využijete zvyšný kvások z chladničky.

  • Opečený plnený syr (fotorecept)

    Opečený plnený syr (fotorecept)

    Nepridávam recept, skôr len tip na superrýchlu prípravu syra na večeru, obed alebo pohostenie. Takto pripravený syr veľmi chutný a mne plne nahrádza vyprážaný.

  • Kačacia pečeň so zeleninou v lokši

    Kačacia pečeň so zeleninou v lokši

    Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, z ktorého urobíme valček, ktorý pokrájame na menšie kusy. Každý z týchto menších kusov vyvaľkáme do tvaru kruhu.

  • Husacie ragú s plackami z divokej ryže

    Husacie ragú s plackami z divokej ryže

    Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme dusiť 20 minút.

  • Sójové guľky s hlivovou plnkou (fotorecept)

    Sójové guľky s hlivovou plnkou (fotorecept)

    Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju a pomelieme spolu s cibuľou a 1 strúčikom cesnaku. Pridáme vajce, soľ, korenie, strúhanku, namočený a vyžmýkaný...

  • Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom

    Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom

    Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej strukoviny. Na rad prišla červená šošovica. Krátko sa varí a...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist