Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.
Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...
Kohút na víne
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...
Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....
Kurča na provensálsky spôsob
Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...
Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...
Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...
Guláš z kapra
Cibuľu posekáme, papriky rozpolíme, zbavíme semien a nakrájame na rezance. Zeler nakrájame na kocky,...
Rybacie soté
Na rozohriatom oleji opražíme na kolieska pokrájaný pór, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané šampiňóny, ...
Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou
Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu...
Rybie filé na zelenine
Plátky rybieho filé opečieme z obidvoch strán, pridáme šampiňóny, kolieska paprík a paradajok. Podusíme...
Prírodné kuracie prsia s kapustou
Dve cibule očistíme, nakrájame nadrobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút....
Pikantná fazuľa s hubami
Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby...
Sójové rizoto
Deň vopred namočíme sóju do vody, na druhý deň vodu zlejeme, dolejeme do hrnca novú...
Rybací paprikáš
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, ...
Rybie filé ako mozoček
Rybie filé pokrájame na kocky, osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na časti oleja.
Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...
Plnený kapustový list
Na rozpálenom oleji opražíme pokrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, ochutíme korením a podusíme za stáleho...
Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...
Tofu s brokolicou
Pokrájanú mrkvu a brokolicu podusíme, každú zvlášť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme...
Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...
Losos s citrónovou omáčkou
V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml...
Šťuka na hubách
Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...
Čínska makrela
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...
Exotické filé s karí omáčkou
Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme...
Dusená ryba na čínsky spôsob
Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu...
Špenátová fašírka
Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, ...
Dusená ryba na hrozienkach
Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a...
Rybie filé s banánmi
Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na...
Pstruh so šampiňónovou plnkou
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...