
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.

Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...

Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...

Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...

Rezeň v korenistej omáčke
Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

Diabolské tajomstvo
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.

Banícky bravčový rezeň
Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme.

Zbojnícke bravčové plátky
Vykostený bôčik nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, opečieme po oboch stranách na...

Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a...

Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Ostrá gulášová polievka
Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Ošúpeme zemiaky, ...

Poschodový rebarborový zákusok
Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.

Jablkovo–kakaový závin
Z droždia, PL vlažnej vody a cukru pripravíme kvások. Múku, cukor, vajce a štipku soli premiešame,...

Španielske jahňacie kotlety
V hlbokej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriky a opekáme asi 5 minút domäkka Potom do...

Minútkový teľací rezeň
Žĺtok s maslom dobre vymiešame, pridáme k nemu nastrúhaný muškátový kvet, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, zomleté mäso,...

Krevety s cestovinami
Cestoviny uvaríme podľa návodu, precedíme ich, osolíme a uschováme v teple.

Krabie tyčinky s paprikou
Na panvicu dáme olej a cibuľu, ktorú speníme, pridáme na kúsky nakrájanú papriku, vodu, osolíme, ...

Hliva ustricová ako minútka
Väčšie plodnice húb bez nožičiek vopred podusíme vo vlastnej šťave a necháme vychladnúť, veľmi mladé môžeme pripraviť hneď.

Zapečené hríbiky
Očistené klobúčiky hríbikov osolíme, okoreníme a na rozpustenom masle dusíme asi 10 minút.

Ratatouille z cukiet
Nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme cuketu nakrájanú na kocky a 15 minút dusíme domäkka

Kapusta s vajcami
Kapustu očistíme, opláchneme, zbavíme hlúbu a hrubších rebier a nakrájame ju na rezance.

Kukurica so syrom
Na panvicu dáme kukuricu, trochu ju podlejeme vodou a necháme podusiť.

Dusené uhorky
Uhorky očistíme, pozdĺžne rozkrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na 8 cm dlhé kúsky.

Kurča na africký spôsob
Olúpaný banán nakrájame na kolieska a osmažíme ho na oleji. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájané mäso,...

Kuracie rezance po indicky
Mäso nakrájame na rezance, prudko opečieme na oleji, osolíme, okoreníme karí korením, podlejeme trochou vody a podusíme....

Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, ku ktorému pridáme med a miešame, aby sa príliš neskaramelizoval...

Jablkový koláč s vlašskými orechmi
Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme...

Kapustníky
Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.

Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

Šarišská roláda
Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát....

Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, ...