Postup
-
1
Najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak opražíme na horúcom oleji.
- 2
Hrniec stiahneme z ohňa, primiešame červenú papriku a prilejeme asi 50 ml vody.
- 3
Hrniec vrátime na oheň a k cibuli pridáme na malé kocky nakrájané mäso. Na silnom ohni pri stálom miešaní pražíme, až kým mäso nezbledne.
- 4
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme feferónovú pastu, prilejeme trošku vody (len trošku, aby sa mäso pražilo, nie varilo) a pražíme, postupne podľa potreby prilievame vodu a postup opakujeme, kým mäso nie je napoly uvarené.
- 5
Potom k mäsu pridáme nakrájanú bielu papriku, ošúpanú a nakrájanú paradajku, hrniec zakryjeme a mäso dusíme, kým nezmäkne.
- 6
Podávame s čerstvým bielym chlebom alebo knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu