Bravčový perkelt

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

500 g
3 KL
2 KL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak opražíme na horúcom oleji.

  2. 2

    Hrniec stiahneme z ohňa, primiešame červenú papriku a prilejeme asi 50 ml vody.

  3. 3

    Hrniec vrátime na oheň a k cibuli pridáme na malé kocky nakrájané mäso. Na silnom ohni pri stálom miešaní pražíme, až kým mäso nezbledne.

  4. 4

    Mäso osolíme, okoreníme, pridáme feferónovú pastu, prilejeme trošku vody (len trošku, aby sa mäso pražilo, nie varilo) a pražíme, postupne podľa potreby prilievame vodu a postup opakujeme, kým mäso nie je napoly uvarené.

  5. 5

    Potom k mäsu pridáme nakrájanú bielu papriku, ošúpanú a nakrájanú paradajku, hrniec zakryjeme a mäso dusíme, kým nezmäkne.

  6. 6

    Podávame s čerstvým bielym chlebom alebo knedľou.

Diskusia k receptu

Vymazať
marauder
Predstavu jedla mám v hlave, ale často si pozriem aj iné recepty, či som niečo nezabudol, alebo jednoducho vylepšiť surovinami, ktoré mi dávajú logickú kombináciu chutí. Tento recept nemá chybu, akurát som pridal rascu a namiesto cesnakovej pasty pálivú papriku. A, samozrejme, nie na oleji, ale bravčovej masti. Ináč slovo perkelt pochádza z maďarského "pörkölni" - pražiť. Pomaly a dlho. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia