Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.
- 2
Na zohriatom oleji podusíme cibuľu, kým nezíska svetložltú farbu. Znížime teplotu, pridáme mletú papriku a hneď premiešame.
- 3
Potom pridáme mäso, opečieme ho, pridáme nakrájanú štipľavú papričku a všetko poprášime vegetou. Zalejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme. Z času na čas premiešame a podlejeme vodou podľa potreby, vždy iba malým množstvom.
- 4
Keď mäso dopoly zmäkne, primiešame papriku a paradajky, nakoniec môžeme podľa chuti pridať PL múky rozmiešanú v troche vody. Všetko spolu ešte krátko podusíme.
- 5
Ako prílohu môžeme podávať originálne maďarské halušky, trhance alebo široké rezance.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu