Perkelt á la čárda

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

600 g
4 PL
100 g
10 g
100 g
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.

  2. 2

    Na zohriatom oleji podusíme cibuľu, kým nezíska svetložltú farbu. Znížime teplotu, pridáme mletú papriku a hneď premiešame.

  3. 3

    Potom pridáme mäso, opečieme ho, pridáme nakrájanú štipľavú papričku a všetko poprášime vegetou. Zalejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme. Z času na čas premiešame a podlejeme vodou podľa potreby, vždy iba malým množstvom.

  4. 4

    Keď mäso dopoly zmäkne, primiešame papriku a paradajky, nakoniec môžeme podľa chuti pridať PL múky rozmiešanú v troche vody. Všetko spolu ešte krátko podusíme.

  5. 5

    Ako prílohu môžeme podávať originálne maďarské halušky, trhance alebo široké rezance.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia