6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju použijeme na prípravu nálevu. V ňom necháme mäso vcelku odležať do druhého dňa.
- 2
Cibuľku nakrájame na drobno a krátko ju orestujeme na troche oleja. Vyberieme sviečkovicu z nálevu a zo všetkých strán ju prudko opečieme na oleji a cibuli.
- 3
Z nálevu vyberieme zeleninu a pridáme ju k mäsu spolu s rezmi citróna. Dusíme, pričom podlievame nálevom z mäsa.
- 4
Keď je mäso udusené, vyberieme ho a odložíme do tepla. Ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu so šťavou z mäsa. Pridáme horčicu, sladkú smotanu a krátko prevaríme.
- 5
Maso nakrájame na plátky a ihneď podávame s omáčkou a knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu