Maďarská sviečková na smotane

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009
6
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1/2 ks
250 ml
1 PL
50 ml
10 ml
10 ml
10 zrniek
5 ks
3 ks
2 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju použijeme na prípravu nálevu. V ňom necháme mäso vcelku odležať do druhého dňa.

  2. 2

    Cibuľku nakrájame na drobno a krátko ju orestujeme na troche oleja. Vyberieme sviečkovicu z nálevu a zo všetkých strán ju prudko opečieme na oleji a cibuli.

  3. 3

    Z nálevu vyberieme zeleninu a pridáme ju k mäsu spolu s rezmi citróna. Dusíme, pričom podlievame nálevom z mäsa.

  4. 4

    Keď je mäso udusené, vyberieme ho a odložíme do tepla. Ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu so šťavou z mäsa. Pridáme horčicu, sladkú smotanu a krátko prevaríme.

  5. 5

    Maso nakrájame na plátky a ihneď podávame s omáčkou a knedľou.

Diskusia k receptu

Vymazať
znalec
postup sa stratil? čo zanmená 5-5 ks, 3 ks, 2 ks? nič pri údajoch nie je napísané
Vymazať
používateľ nemá avatar
dry
dry
Podobne pripravujem sviečkovú aj ja, stým rozdielom, že pripravým riiedku zápražku z hladkej múky do ktorej pridám rozmixovanú zeleninu so šťavou. Do omáčky pridávam zkaramelizovaný cukor a dva tri plátky citrónu. Dochucujem citrónovou šťavou, cukrom a soľou a horčicou. Citrónové plátky nepečiem s mäsom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia