Bravčové karí
Bravčové karí

Bravčové rendang karí

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 12:00
Bravčové rendang karí
Foto: Kulinární studio MAFRA

Indonézska variácia karí. Často sa pripravuje z hovädzieho mäsa. Mäso sa v omáčke dlho dusí, až kým sa nezačne rozpadávať. Vďaka tomuto postupu Zobraziť celý popisIndonézska variácia karí. Často sa pripravuje z hovädzieho mäsa. Mäso sa v omáčke dlho dusí, až kým sa nezačne rozpadávať. Vďaka tomuto postupu korenistou omáčkou doslova nasiakne. My sme ho doplnili krehkými zelenými fazuľkami, aby bolo jedlo krásne farebné. Tradične sa k nemu podáva ryža. My sme ako prílohu zvolili chlebové placky.

4
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 PL
3 PL
400 ml
400 ml
2 PL
2 hviezdičky
6 ks
1 stonka
1 ks
400 g
50 g



Postup

  1. 1

    Panenku rozdelíme na štyri rovnako veľké kúsky. Votrieme do nich soľ a čerstvo zomleté farebné korenie.

  2. 2

    V hrnci rozohrejeme olej a mäso na ňom osmažíme zo všetkých strán, kým sa nezatiahne. Potom ho vyberieme z hrnca, dáme doň rendang pastu a restujeme, až sa rozvonia. Prilejeme kokosové mlieko, kokosovú vodu, rybiu omáčku, pridáme badián, kafírové listy a roztlčenú stonku citrónovej trávy.

  3. 3

    Privedieme do varu, vložíme späť mäso a pomaly dusíme približne 60 minút. Dochutíme limetovou šťavou a podávame napríklad s chlebovými plackami nan.

Diskusia k receptu