Bravčové rendang karí
mesačník Varecha, dnes 12:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Indonézska variácia karí. Často sa pripravuje z hovädzieho mäsa. Mäso sa v omáčke dlho dusí, až kým sa nezačne rozpadávať. Vďaka tomuto postupu Zobraziť celý popisIndonézska variácia karí. Často sa pripravuje z hovädzieho mäsa. Mäso sa v omáčke dlho dusí, až kým sa nezačne rozpadávať. Vďaka tomuto postupu korenistou omáčkou doslova nasiakne. My sme ho doplnili krehkými zelenými fazuľkami, aby bolo jedlo krásne farebné. Tradične sa k nemu podáva ryža. My sme ako prílohu zvolili chlebové placky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku rozdelíme na štyri rovnako veľké kúsky. Votrieme do nich soľ a čerstvo zomleté farebné korenie.
- 2
V hrnci rozohrejeme olej a mäso na ňom osmažíme zo všetkých strán, kým sa nezatiahne. Potom ho vyberieme z hrnca, dáme doň rendang pastu a restujeme, až sa rozvonia. Prilejeme kokosové mlieko, kokosovú vodu, rybiu omáčku, pridáme badián, kafírové listy a roztlčenú stonku citrónovej trávy.
- 3
Privedieme do varu, vložíme späť mäso a pomaly dusíme približne 60 minút. Dochutíme limetovou šťavou a podávame napríklad s chlebovými plackami nan.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu