Chilli kuracie medailóniky v krémovej omáčke
Jemné kuracie medailóniky s pikantným nádychom chilli, podávané v krémovej omáčke s bylinkami. Perfektná voľba na rýchlu večeru alebo obed.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
200 ml |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
20 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL čerstvý nasekaný |
|
1 ČL čerstvá nasekaná |
|
Postup
-
1
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Nakrájame na medailóniky hrubé cca 2 cm.
- 2
Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nasekaný cesnak a krátko osmahneme, aby sa uvoľnila aróma.
- 3
Medailóniky osolíme a okoreníme, posypeme pomletou chilli paprikou a opečieme z oboch strán do zlatista (cca 3–4 minúty každú stranu).
- 4
Zalejeme mliekom, pridáme bylinky a necháme variť na miernom ohni cca 5–7 minút, kým sa mlieko nezačne krémovo zahusťovať.
- 5
Dochutíme podľa potreby soľou a korením. Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu