Kuracie mäso
Kuracie mäso

Chilli kuracie medailóniky v krémovej omáčke

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 07:43

Jemné kuracie medailóniky s pikantným nádychom chilli, podávané v krémovej omáčke s bylinkami. Perfektná voľba na rýchlu večeru alebo obed.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 ml
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
20 g
2 strúčiky
1 ČL čerstvý nasekaný
1 ČL čerstvá nasekaná



Postup

  1. 1

    Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Nakrájame na medailóniky hrubé cca 2 cm.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nasekaný cesnak a krátko osmahneme, aby sa uvoľnila aróma.

  3. 3

    Medailóniky osolíme a okoreníme, posypeme pomletou chilli paprikou a opečieme z oboch strán do zlatista (cca 3–4 minúty každú stranu).

  4. 4

    Zalejeme mliekom, pridáme bylinky a necháme variť na miernom ohni cca 5–7 minút, kým sa mlieko nezačne krémovo zahusťovať.

  5. 5

    Dochutíme podľa potreby soľou a korením. Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu