Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia s jesennou tekvicovou salsou a olivovo-citrónovým prelivom

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 16:52

Ide o netradičné spojenie šťavnatého kuracieho mäsa s maslovou tekvicou, sladkými hrozienkami a slanými olivami. Jemné pražené píniové oriešky dodajú chrumkavosť, zatiaľ čo Zobraziť celý popisIde o netradičné spojenie šťavnatého kuracieho mäsa s maslovou tekvicou, sladkými hrozienkami a slanými olivami. Jemné pražené píniové oriešky dodajú chrumkavosť, zatiaľ čo citrónová šťava a tekvicový olej celé jedlo prepoja sviežou a zemitou arómou. Šalotka, stopkový zeler a paprika vytvárajú farebný zeleninový základ, ktorý kontrastuje s jemným mäsom.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäso:
600 g
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
20 g
Tekvicová salsa:
300 g
1 ks
1 stonka
1 ks
2 PL
40 g
2 PL
2 PL
1 PL
2 PL
2 PL nasekaná
podľa chuti
štipka



Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme a osušíme. Osolíme, okoreníme. Rozohrejeme panvicu s 1 PL olivového oleja a maslom. Opekáme prsia z každej strany cca 5–6 minút, kým nebudú prepečené. Necháme krátko odpočívať pod alobalom.

  2. 2

    Maslovú tekvicu predvaríme alebo podusíme 8–10 minút domäkka (na pare alebo v troške vody). Na druhej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme šalotku, zeler a papriku. Restujeme 3–4 minúty. Pridáme tekvicu, hrozienka a olivy. Premiešame a ohrievame 2–3 minúty. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Píniové oriešky na suchej panvici jemne opražíme dozlatova (1–2 minúty).

  4. 4

    Do salsy primiešame tekvicový olej a petržlenovú vňať. Posypeme píniovými orieškami. Podávame s nakrájanými kuracími prsiami.

Diskusia k receptu