Kuracie prsia s jesennou tekvicovou salsou a olivovo-citrónovým prelivom
Ide o netradičné spojenie šťavnatého kuracieho mäsa s maslovou tekvicou, sladkými hrozienkami a slanými olivami. Jemné pražené píniové oriešky dodajú chrumkavosť, zatiaľ čo Zobraziť celý popisIde o netradičné spojenie šťavnatého kuracieho mäsa s maslovou tekvicou, sladkými hrozienkami a slanými olivami. Jemné pražené píniové oriešky dodajú chrumkavosť, zatiaľ čo citrónová šťava a tekvicový olej celé jedlo prepoja sviežou a zemitou arómou. Šalotka, stopkový zeler a paprika vytvárajú farebný zeleninový základ, ktorý kontrastuje s jemným mäsom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäso: | |
600 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
20 g |
|
Tekvicová salsa: | |
300 g |
|
1 ks |
|
1 stonka |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
40 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 PL nasekaná |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme a osušíme. Osolíme, okoreníme. Rozohrejeme panvicu s 1 PL olivového oleja a maslom. Opekáme prsia z každej strany cca 5–6 minút, kým nebudú prepečené. Necháme krátko odpočívať pod alobalom.
- 2
Maslovú tekvicu predvaríme alebo podusíme 8–10 minút domäkka (na pare alebo v troške vody). Na druhej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme šalotku, zeler a papriku. Restujeme 3–4 minúty. Pridáme tekvicu, hrozienka a olivy. Premiešame a ohrievame 2–3 minúty. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- 3
Píniové oriešky na suchej panvici jemne opražíme dozlatova (1–2 minúty).
- 4
Do salsy primiešame tekvicový olej a petržlenovú vňať. Posypeme píniovými orieškami. Podávame s nakrájanými kuracími prsiami.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu