Dusená portulaka
Dusená portulaka

Dusená portulaka (Semizotu yemeği)

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 18:07

Toto jedlo je klasika tureckých domácností.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g čerstvá (semizotu)
1 ks
2 ks
20 g
30 ml
100 ml
1/2 ČL
podľa chuti
1 ČL
1 PL



Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju zosklovatieť na olivovom oleji v hlbšej panvici alebo hrnci.

  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané paradajky a dusíme ich, kým sa nerozvaria a nevytvoria jemnú omáčku.

  3. 3

    Prisypeme ryžu, premiešame a necháme ju krátko opiecť, aby nasiakla chuťou paradajok.

  4. 4

    Následne pridáme umytú a nakrájanú portulaku. Premiešame, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme krupicový cukor, ktorý zjemní kyslosť a zvýrazní prirodzenú chuť zeleniny.

  5. 5

    Prikryjeme pokrievkou a dusíme približne 15–20 minút, kým ryža aj portulaka nezmäknú.

  6. 6

    Odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a necháme pár minút odpočívať.

  7. 7

    Podávame teplé alebo izbovej teploty, s bielym chlebom alebo pilafom.

Diskusia k receptu