Dusená portulaka (Semizotu yemeği)
Toto jedlo je klasika tureckých domácností.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju zosklovatieť na olivovom oleji v hlbšej panvici alebo hrnci.
- 2
Pridáme na kocky nakrájané paradajky a dusíme ich, kým sa nerozvaria a nevytvoria jemnú omáčku.
- 3
Prisypeme ryžu, premiešame a necháme ju krátko opiecť, aby nasiakla chuťou paradajok.
- 4
Následne pridáme umytú a nakrájanú portulaku. Premiešame, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme krupicový cukor, ktorý zjemní kyslosť a zvýrazní prirodzenú chuť zeleniny.
- 5
Prikryjeme pokrievkou a dusíme približne 15–20 minút, kým ryža aj portulaka nezmäknú.
- 6
Odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a necháme pár minút odpočívať.
- 7
Podávame teplé alebo izbovej teploty, s bielym chlebom alebo pilafom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu