![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety s hovädzím mäsom
Špagety uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme a odložíme na teplé miesto.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mašličky s teľacím mäsom
Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme na teplé mieste.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestovinový šalát s brokolicou a syrom
Cestovinu uvaríme a scedíme. Pridáme pokrájanú hlávku aj hlúbik brokolice, pretlačený cesnak, postrúhaný syr a kyslú smotanu a zamiešame....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninovo– cestovinový šalát s jogurtom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Očistenú zeleninu pokrájame nadrobno.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makarónový šalát
Makaróny uvaríme v slanej vode. Z oleja, kečupu a worcesterskej omáčky uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť a polejeme ním...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestovinový šalát s brokolicou
Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené cannelloni
Kuracie mäso nakrájame na malé kocky. orestujeme ho na olivovom oleji.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šmirkas s plátkami oravskej slaninky
Bryndzu vymiešame s paprikou, pridáme korenie, rascu a soľ.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrová roláda
Ementál ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale na hrúbku asi 3...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opité špekáčiky
Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme ich do hlbšieho pekáča naprieč v 2 radoch, rozrezanou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Miešaný listový šalát s jablkami a grilovaným kurčaťom
Kuracie rezne narežeme na tenké rezance, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na grilovacej panvici jemne potretej olejom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ražniči z diviaka
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčí guláš
Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bažant na víne
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu, cukor a všetky koreniny.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jelení guláš
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso z diviny nakrájané na kocky, soľ, papriku, mleté korenie a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ostré rybie ražniči
Očistené porcie kapra čiastočne odkostíme, osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, okoreníme, poprášime čili korením (mletou štipľavou paprikou), nakrájame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča na plzenský spôsob
Kurča umyjeme, rozporciujeme a usušíme. Zo všetkých strán opražíme na rozohriatej masti.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tresčie závitky na diabolský spôsob
V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makrely s chrenovou omáčkou
Makrely, ktoré sme vykostili, prekrojili na polovice, posolili, potreli olejom, upečieme na rošte.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kotlíkový guláš
Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia rolka s cestovinami a dijonskou omáčkou
Kuracie rezne naklepeme, okoreníme grilovacím korením a soľou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Anglický rozbíf
Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou
Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Údené karé na víne
Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezeň v korenistej omáčke
Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom