
Pečený losos s koreninami
Urobiť si toto jedlo je veľmi jednoduché. Výsledok je zároveň vynikajúci. Mňam !

Grízkový koch
Tento recept je výnimočný. V širokom okolí ho nikto nepozná. Pochádza z môjho detstva -...

Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou
Najprv si pripravíme zemiaky. Očistené a pokrájané dáme variť kým nezmäknú. Tuniaka potrieme tekvicovým olejom,...

Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...

Rýchly múčnik
Čo sa rýchlo urobí, rýchlo sa aj minie... keď dostanem chuť na koláč a mám všetko...

Mortadella
Zdravo sa stravovali a zomreli, prečo si občas nedopriať aj niečo vraj nezdravé. Hlavne, ...

Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...

Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...

Plátky starého otca
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...

Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa
Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka...

Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...

Chuťovka pre chlapov
Mäso varíme s prísadami v tlakovom hrnci 2 – 2, 5 hodiny. Mäkké mäso vyberieme a...

Rebierko
Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľu, klobásu a hríby. Osolíme, okoreníme a krátko...

Rezne s prekvapením
• bravčové pliecko• 1 – 2 rezne na osobu• paprika• šampiňóny• strúhaný syr• 2 kyslé smotany•...

Šachovnicové sušienky
Múku, cukor, maslo, vanilku, rumovú arómu a žĺtky spracujeme na cesto, ktoré...

Dezert Mille Feuilles
Plátky z lístkového cesta si pripravíme vopred nasledovne: Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát a narežeme na...

Slané kartičky
Tento recept mám ešte z oných čias, z roku 1987, taká slaná chuťovečka k vínku....

Údený jazyk so slivkovou omáčkou
Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že...

Hrášková polievka s krupicovými haluškami
Ľahká a rýchla polievka väčšinou z mrazeného hrášku

Kuracie mäso s Nivou a cestovinou
Kuracie prsia nakrájame na pásiky, a sprudka orestujeme v horúcom oleji do mäkka a biela...

Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....

Dorine cookies
Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom, škoricou a kakaom. Pridáme čokoládu a lieskovce,...

Domáca vanilková zmrzlina
Tento recept sa určite oplatí vyskúšať. Odporúčam ho najmä fanúšikom tzv. "ruskej zmrzliny". Je...

Kuracie prsia - Čína po našom
Kuracie prsia nakrájame na tenké lupienky, pridáme sójovú omáčku, osolíme necháme odstáť 5. minút...

Picadillo
Tento recept som si priviezol z Mexika... je pomerne rýchly a chutný, dufam že...

Margot kocky
Čokoládu postrúhame a zo všetkého urobime masu, upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu, ...

Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...