príprava
na 180 °C
Suroviny
80 g |
|
70 g |
|
2 ks |
|
400 g |
|
250 ml |
|
1/2 kocky |
|
Náplň: | |
200 g |
|
400 ml |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
3 pl |
|
Na posypanie: | |
2 pl |
|
100 g |
|
80 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Droždie vymiešame v miske s PL cukru, prilejeme asi 100 ml vlažného mlieka a rozmiešame s 2 PL hladkej múky. Kvások necháme vykysnúť. Zatiaľ vymiešame maslo, cukor, štipku soli a žĺtky do peny, pridáme múku, kvások a zvyšné vlažné mlieko a vymiesime vláčne hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť.
- 2
Medzitým zmiešame a povaríme na miernom ohni do zhustnutia všetky suroviny na náplň, môžeme pridať aj tlčený klinček. Na posýpku spracujeme kúsky masla, cukor a múku. Cesto prepracujeme a na doske vyvaľkáme na plát o niečo väčší ako plech.
- 3
Potom ho prenesieme na plech s papierom na pečenie, vytvarujeme okraje a rovnomerne naň rozotrieme makovú náplň. Posypeme ju strúhaným perníkom a posýpkou a necháme v teple ešte chvíľu kysnúť. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C dozlatista asi 20–25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu