Koláč s makom a posýpkou

redakcia - fotkaredakcia, 11. januára 2010
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

80 g
70 g
2 ks
400 g
250 ml
1/2 kocky
Náplň:
200 g
400 ml
1 PL
2 PL
3 pl
Na posypanie:
2 pl
100 g
80 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie vymiešame v miske s PL cukru, prilejeme asi 100 ml vlažného mlieka a rozmiešame s 2 PL hladkej múky. Kvások necháme vykysnúť. Zatiaľ vymiešame maslo, cukor, štipku soli a žĺtky do peny, pridáme múku, kvások a zvyšné vlažné mlieko a vymiesime vláčne hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť.

  2. 2

    Medzitým zmiešame a povaríme na miernom ohni do zhustnutia všetky suroviny na náplň, môžeme pridať aj tlčený klinček. Na posýpku spracujeme kúsky masla, cukor a múku. Cesto prepracujeme a na doske vyvaľkáme na plát o niečo väčší ako plech.

  3. 3

    Potom ho prenesieme na plech s papierom na pečenie, vytvarujeme okraje a rovnomerne naň rozotrieme makovú náplň. Posypeme ju strúhaným perníkom a posýpkou a necháme v teple ešte chvíľu kysnúť. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C dozlatista asi 20–25 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: