Jogurtové muffiny s malinami

houmer - fotkahoumer, 9. januára 2010

Tento recept mám od susedy. Je veľmi dobrý hlavne počas leta.

12
porcií
20 minút
príprava
18 - 20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
150 g
1 balíček
150 g
250 ml
250 g
1 balíček
200 g




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom výšlaháme do peny. Potom pridáme zmäknutú Heru a jogurt. Nakoniec prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. 2

    Opatrne umyjeme maliny, necháme ich odkvapkať a vmiešame do cesta. Pokiaľ použivame mrazené maliny, nenecháme ich roztopiť a dáme ich do cesta zmrazené.

  3. 3

    Formu na muffiny vymastíme Herou, vysypeme hrubou múkou a jednotlivé jamky vyplníme cestom do 2/3 výšky.

  4. 4

    Pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 18-20 minút. Po upečení necháme asi 10 minút vychladnúť vo forme a potom muffiny vyklopíme.

Diskusia k receptu

martina34
Ďakujem za radu, mám v mrazničke maliny, a je na čase ich spracovať, deti budú radi, že budú mufiny.
houmer
Ďakujem za ohlas a dúfam že im bede chutiť.
martina34
Včera som vyskúšala prvýkrát muffiny, teda hneď po tom, čo som si bola kúpiť silikónové formy na pečenie. No na prvýkrát nie zlé, len som si recept trochu upravila, miesto hladkej múky som dala celozrnný a to som asi nemala robiť, pretože po dopečení "spadli" teda boli splasnuté, ale deťom chutia, mužovi nie. Na budúce vyskúšam s hladkou múkou.
lukaz
najlepsie muffiny ake som kedy jedla, uz som skusala s malinami, cucoriedkami, ceresnami, jahodami - neprekonatelny recept:) uz som dokonca aj cesto vyliala na plech a upiekla ako kolac ked som nemala papierove kosicky a aj kolacik chutil vyborne. skvely skvely recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia