![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou
Niečo úžasné! Opäť inšpirácia od českých kuchárov Kluci v akci.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahodová omáčka s medovkovým tvarohom
Jedna inšpirácia od skvelých českých kuchárov - Kluci v akci.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahodová bublanina
Recept vhodný na nedeľné posedenie. Okrem jahôd je možné použiť maliny, čerešne, višne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cesnakovo-cibuľové kura
Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cícerové karí
Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku
... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Komunistický miláčik
Tí, ktorí túto dobu zažili, si určite pamätajú tú neopakovateľnú chuť. Náhodou som prišla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gaštanové pyré
Jedinečný jesenný dezert! A je naozaj z gaštanov a nie z fazule :) ako väčšina pyré ponúkaných...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
Šípkovu omáčku si pripravíme nasledovne: Na oleji si urestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme odblanené časti...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nátierka z Olomouca
Olomoucké syrčeky pomelieme s vajcami a vymiešame s maslom, cibuľkou a horčicou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Muffiny s čokoládou a anízom
Tento recept som raz našla a vyskúšala. Aníz a drvené klinčeky muffinkám pridávajú fantastickú chuť a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačka so slivovicou
Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča pre chlapov
Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná v jogurte
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľová nátierka
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelerový šalát s banánmi a orechmi
Do hrnca dáme vodu, soľ, ocot a zeler a uvaríme domäkka. V druhom hrnci...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Toasty s párkami
Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tatarák pre chlapa
Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čardášové ragú
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezance s karí omáčkou
Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chlapské plátky
Mäso naklepeme, osolíme, trochu okoreníme, obalíme v múke a na oleji opečieme z oboch...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.