Kuriatková krémová omáčka
Martin Králik
šéfkuchár Hotela Husárik v Čadci, 5. februára 2010
šéfkuchár Hotela Husárik v Čadci, 5. februára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šalotku speníme na masle, pridáme kuriatka, podlejeme vínom, pridáme soľ, korenie a chvíľu podusíme. Zalejeme vývarom a 15 minút varíme. Ku koncu omáčku zahustíme a zjemníme smotanou.
- 2
Omáčku pripravujeme k medailónkom z jelenej sviečkovice na gaštanovo– pomarančovom pyré a s na masle restovanou baby karotkou.
- 3
NÁŠ TIP: Do omáčky pridáme tesne pred podávaním vyšľahanú smotanu, zjemní chuť. Smotana je v mnohých omáčkach nenahraditeľná, v tomto prípade sa nebojte nadbytočných kalórií.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som teda ešte v obchode mrazené kuriatka nevidela, ba ani iné huby mrazené. Tak okrem tipu so smotanou by mohol dávať tipy aj na to, kde zbierať kuriatka... :)
Možno to skúsim s hlivou ale ta nieje taká aromatická tak neviem..