
Cícerové guľky
Tento receptík som si priniesla z wellness pobytu v kúpeľoch Dudince. Počas pobytu som si vyberala...

Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...

Bryndzová lokša
Je čas bryndze, halušiek a pirohov sme už prejedení, v mrazáku mi zostalo zopár lokší,...

Králík na hlávkovém zelí v Remosce
Tak králík pokračuje. Jednak proto, že máme rádi králičí maso a také proto, že...

Slovenská ryža, alebo orzo s fazuľkovými luskami
Predstavujem Vám variant rcp obohacovania príloh k mäsám, alebo aj ako samostatného chodu. Takto pripravenú...

Pappa al Pomodoro
Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej ...

Kôprová omáčka s duseným hovädzím
Včera mi suseda podala kôpor, už keď mi ho podávala, vedela som čo s ním...

Šťavnatý syrový krupicový dezert
Irmik tatlısı. Dalsi sladký turecky desertik, t entoraz so syrom :-) Je vynikajúci.

Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom
Tento zákusok som tiež piekla na rodinnú oslavu takže som toho mala viac... Pokiaľ chýba niektorý...

Chřest s nočkama z ricotty
Za chvíli skončí chřestové období, tak mám potřebu si ho ještě užít.

Kurací perkelt s jadrovníkmi
Myslím si, nič nové pod Slnkom. Rcp_ov na perkelty, paprikáše, či guláše je...

Tvarohové koblížky
Tak opět něco nezdravého a smaženého. Já prostě zdravě neumím. Vlastně někdy ano ale zase...

Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.

Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...

Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...

Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...

Menej mastný chlieb vo vajci
Chlieb vo vajci je také tradičné jedlo, keď nevieme, čo so starším chlebom alebo naň...

Mäkučký tvarohový koláč
Recept z niektorého maďarského webu ma zaujal názvom Pihe-puha túrós. To značí niečo ako veľmi mäkké....

Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...

Blesková štrúdľa
Úžasný recept na lístkové cesto z môjho rodinného receptára. Štrúdľa sa po upečení vyrovná ručne ťahanej....

Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...

Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....

Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...

Pečeňové halušky
V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) ...

Kuracia pečeň
Kúpila som čerstvú kuraciu pečeň. Spravila som ju na mletom čiernom korení, majoránke a sušenom...