Mandľové muffiny
Mandľové muffiny

Mandľové muffiny - Marquesas fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 10. apríla 2018
Mandľové muffiny - Marquesas (fotorecept)
Foto: kucharka

Chutné, jednoduché a rýchle. Najchutnejšie sú ( podľa mňa ) k popoludňajšiemu čaju alebo s pohárikom portského vína ...

10-12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
3 ks
1 PL
1 ks
30 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame mleté mandle, cukor, maizenu, vodu a citrónovú kôru.

    Mandľové muffiny - Marquesas (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia vyšľaháme do peny.

    Mandľové muffiny - Marquesas (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A všetko spolu zmiešame.

    Mandľové muffiny - Marquesas (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Muffinové košíčky naplníme, asi tak do 3/4 košíka.

    Mandľové muffiny - Marquesas (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme približne 20 minút na 180 stupňov. Dobrú chuť!

    Mandľové muffiny - Marquesas (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Kucharka (12.4.2018 08:34)

neplati to tak vzdy a v niektorych receptoch to je dost dolezite. Treba si uvedomit ze mandlova muka je zvysok po vylisovani mandloveho oleja, je omnoho suchsia a jemnejsia nez mlete mandle. Ludia si to dost casto mylia a potom su sklamani, ked im nejaky recept nevyjde. Casto ani autor receptu nekladie doraz na presne uvedenie ci sa jedna o muku alebo mlete mandle. Toto plati aj o inych "alternativnych" mukach - vo velkej vacsine sa jedna o vylisky z jadier, zrn a semien (makova, kokosova, tekvicova, muka z quinoe a pod)
@Lemoncurd (12.4.2018 06:54)

ROzhodne nie, pripájam sa k Jujoska. Raz som do torty Caprese dala miesto mletých mandlí múku, lebo som bola lenivá mlieť mandle. A bola z toho ťažká čierna placka. Mleté mandle majú objem, sú ľahké, múka je jemná a "ťažká".
1x haji