Chřest s nočkama z ricotty
Za chvíli skončí chřestové období, tak mám potřebu si ho ještě užít.
Kurací perkelt s jadrovníkmi
Myslím si, nič nové pod Slnkom. Rcp_ov na perkelty, paprikáše, či guláše je...
Tvarohové koblížky
Tak opět něco nezdravého a smaženého. Já prostě zdravě neumím. Vlastně někdy ano ale zase...
Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...
Menej mastný chlieb vo vajci
Chlieb vo vajci je také tradičné jedlo, keď nevieme, čo so starším chlebom alebo naň...
Mäkučký tvarohový koláč
Recept z niektorého maďarského webu ma zaujal názvom Pihe-puha túrós. To značí niečo ako veľmi mäkké....
Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...
Blesková štrúdľa
Úžasný recept na lístkové cesto z môjho rodinného receptára. Štrúdľa sa po upečení vyrovná ručne ťahanej....
Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...
Pečeňové halušky
V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) ...
Kuracia pečeň
Kúpila som čerstvú kuraciu pečeň. Spravila som ju na mletom čiernom korení, majoránke a sušenom...
Focaccia s olivami a rozmarínom
V tomto talianskom recepte som nahradila bielu hladkú múku špaldovou celozrnnou hladkou. Bola som prekvapená...
Čili z kolkárne (kotlíková verzia)
Nakoľko rešpektujem originálne názvy, preto čili z kolkárne... :)
Makovník zo zemiakového cesta
Ja mám strašne rada zemiakové cesto. Väčšinou zemiaky využívam, keď mi zvýšia z predošlého dňa...
Kakaové tiramisu bez múky
Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Aj napriek tomu, že je bez múky, ...
Žemláky
Já vím, že knedlíků je tu nepřeberné množství, ale sliby se mají plnit nejen o...
Babičkin broskyňový koláč
Tento recept mám od svojej maminky, robievala ho ako základ na všetky kysnuté koláče. Nedá...
Hovädzí perkelt k mladej fazuľke
Ďaleko neodchádzajte, k prívarku z mladých fazuľkových luskov patrí aj perkelt. Tak nech máte menu...
Prívarok z mladej fazuľky
Pôvodne som tento klasický rcp z rodinnej klenotnice našej rodiny po meči i po praslici, nazval...
Risotto s červenou repou a kuracími lízatkami
Tento recept som objavila na webe a s veľkou radosťou som ho aj vyskúšala, jednak...
Kuřecí směs na asijské variace
Tak abych nedělal jen retro, tak zase něco na jiné téma a dnes si dáme něco...