Bryndzové slané koláčiky
Milujem slané jednohubky, toto pečivo počas sviatkov vyjedám zásadne ja. Robievam s bravčovou masťou, so syrom, s ovsenými vločkami, ale aj s bryndzou. Tieto si tu teraz uložím, nech mám všetky svoje recepty na jednom mieste.
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
210 g |
|
210 g |
|
250 g |
|
160 g |
|
2 ks |
|
10 g |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z múky, bryndze, masla, vajec a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinku odstáť v chladničke.
- 2
Vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm, vykrojíme drobné koláčiky, ktoré ukladáme na papierom vystlaný plech.
- 3
Vykrojené koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžeme do neho pridať trošku soli) a posypeme sezamom alebo mletou rascou.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlata.
Tiež bryndzové pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu