Slané bryndzové pečivo
Slané bryndzové pečivo

Bryndzové slané koláčiky

boise - fotkaboise, 4. januára 2019
Bryndzové slané koláčiky
Foto: boise

Milujem slané jednohubky, toto pečivo počas sviatkov vyjedám zásadne ja. Robievam s bravčovou masťou, so syrom, s ovsenými vločkami, ale aj s bryndzou. Tieto si tu teraz uložím, nech mám všetky svoje recepty na jednom mieste.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

210 g
210 g
250 g
160 g
2 ks
10 g
Na posypanie:
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, bryndze, masla, vajec a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinku odstáť v chladničke.

  2. 2

    Vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm, vykrojíme drobné koláčiky, ktoré ukladáme na papierom vystlaný plech.

  3. 3

    Vykrojené koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžeme do neho pridať trošku soli) a posypeme sezamom alebo mletou rascou.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlata.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Netreba cesto chvíľu chladiť, môže sa hneď spracovať? Páčia sa mi tvoje slané jednohubky, ja práve podobné jem, ale kupované, a to už nie je ono, mala by som si spraviť tieto, ale len polovičnú dávku, zatiaľ si recept ukladám.
@Evanaaa (5.1.2019 16:44)

áno máš pravdu, doplním to..ja som robila niekoľko slaných verzií pečiva a kým som robila ostatné cestá, toto veru bolo v chladničke a tak som postupne zas vyťahovala jedno za druhým a piekla :)

Pridaj komentár k receptu: