Ragú polievka
Ragú polievka

Ragú polievka s drožďovými haluškami

alena45 - fotkaalena45, 26. marca 2018
Ragú polievka s drožďovými haluškami
Foto: alena45

V jedálni nám varievali ragú polievku, bola vždy veľmi mútna, a skoro nikomu nechutila, ale ja som ju mala veľmi rada. V nej Zobraziť celý popisV jedálni nám varievali ragú polievku, bola vždy veľmi mútna, a skoro nikomu nechutila, ale ja som ju mala veľmi rada. V nej som prvýkrát jedla ružičkový kel a hneď mi zachutil. Vlastne si z nej pamätám len nejaké vnútornosti, ružičkový kel, hrášok a drožďové halušky. Od začiatku tohto roka som ju varila už trikrát a v nedeľu sa chystám znovu. Neviem sa jej dojesť, tie kvasnice asi obsahujú nejaké návykové látky, či čo.

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
150 g
150 g
2 ks
2 strúčiky
1 ks
1 ks
1 plátok
Drožďové halušky:
2 kocky (42 g)
1 - 2 ks
1 malý ks
podľa chuti
(alebo olej)




Postup

  1. 1

    Zoznam je dlhý ako sonet, ale kúpiť treba len pár vecí, všetko by ste mali mať doma, gazdinky. Z tohto množstva si uvaríme cca 3 - 4 litre polievky. Kuracie srdcia, žalúdky a krky premyjem a dám variť do hrnca, mierne osolím a okorením. Krky vlastne v tej ragú polievke neboli, ale keďže ich máme veľmi radi, tak som si ich tam pridala.

  2. 2

    Asi po hodine varenia vývaru z vnútorností sa pustím do prípravy polievky. Očistím zeleninu, pokrájam ju na kúsky, cibuľu a cesnak na drobno. Na masti spením cibuľku a cesnak, pridám všetku nakrájanú zeleninu, aj hrášok, posypem lyžicou múky a chvíľu pražím na cibuľke. Zalejem pár naberačkami z vývaru. Mierne osolím aj okorením. Súbežne varím vývar do zmäknutia vnútorností a zeleninovú polievku. Do vývaru doplním vodu, bude sa ešte chvíľu variť.

  3. 3

    Asi po pol hodine začnem pripravovať halušky. Na masti spením cibuľku, kto chce, môže aj 1-2 strúčiky cesnaku, pridám droždie a miešam do roztopenia a zružovenia droždia. Panvičku s droždím odložím, necháme trochu vychladnúť. Potom do nej rozklepnem vajíčko, ak sú malé, tak aj dve, osolím, okorením, pridám majoránku, a zahustím 2 lyžicami strúhanky a 1 lyžicou hladkej múky. Malo by vzniknúť cesto vhodné na halušky, ktoré môžete buď pretrieť cez haluškáreň alebo lyžičkou hádzať priamo do polievky.

  4. 4

    Keď sú vnútornosti uvarené, zlejem vývar do polievky, vnútornosti trochu upravím, najmä žalúdky, srdiečka zvyknem pokrájať na polovičky a krky rozdelím na 2 polovice. Mäso vložím do polievky a priamo do nej zavarím halušky. V dlani rozotriem majoránku a prisypem do už hotovej polievky. Počkám, kým halušky vyplávajú na povrch a máme hotovo !

Diskusia k receptu

alena45
@Afataga (27.3.2018 11:05)

Ďakujem za prianie, pekné od Teba, že si prečítaš aj ten úvod.
kimlo
Taký tanier mám, ale bez vzoru, len biely. :-)
alena45
@Kimlo (28.3.2018 10:57)

no pochopila som to tak, že vlastne taký tanier nemáš, len podobný. Smajlíka si domysli.
kukucka1211
polievočka môže byť chutná,aj keď sa s vnútornosťami veľmi nekamarátim....ale ten tanier/alebo presne taký/ poznám veľmi dôverne.U babky sme sme z nich jedávali a vždy nám veeeeľmi chutilo,aj keď asi to nebolo tým tanierom,ale babkinými zlatými rukami....a dodatočne veľa zdravíčka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia