Foto: babkamt
Kúpila som karé s kosťou,tak keď som ho vykostila,spravila som túto mäsovú polievku. Už som ju dlho nerobila.Možno aj vy dostanete na ňu chuť.
Suroviny
15 dkg |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
1 ks stredne veľká |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
|
|
1,5 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Knedličky: | |
2 ks z predošlého dňa |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
1 čl |
|
2 pl |
|
Postup
-
1
Ako prvé som dala variť do studenej vody kosť z karé.
-
2
Kým sa mi uvarila kosť,očistila som zeleninu a cibuľu.Nakrájala som na kocky.Aj mäso z karé som nakrájala na kocky.
-
3
Do druhého hrnca som dala 1 čajovú lyžičku oleja,na ňom som osmahla cibuľu a potom som pridala mäso.Opekala som ho,kým nezbelelo,potom som pridala zeleninu.Tiež som ju orestovala.Na orestovanú zeleninu som dala 1,5 polievkovej lyžice hladkej múky.Trochu som ju opiekla.
-
4
Medzitým sa mi uvarila kosť z karé.Vývar som precedila na zeleninu. Do polievky som pridala soľ,mleté čierne korenie a muškátový orech a jeden hovädzí bujón.Obrala som mäso z uvarenej kosti a pridala som ho do polievky.
-
5
Na knedličky som namočila do trochu vody rohlíky.Pridala som vajcia,soľ,majoránku a 2 polievkové lyžice hrubej múky.Všetko som spolu zamiešala a z cesta som tvarovala malé guľky. Keď bola zelenina uvarená,tak som tieto guľky dala zavariť do polievky.Nakoniec na tanier pridám petržlenovú vňať.
Diskusia k receptu