Pórová polievka so zemiakmi a šalviou fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Cesnak a stredne veľkú cibuľu očistíme a nakrájame na plátky.
-
2
Cibuľu speníme v hrnci na oleji. Pridáme cesnak a ešte minútu popražíme.
-
3
Medzitým si nakrájame pór na kolieska. Nedávala som len bielu časť, ale takmer celý pór.
-
4
Nakrájaný pór pridáme do hrnca a dobre premiešame. Pražíme ďalších cca 5 minút.
-
5
Kým sa praží nakrájame očistené zemiaky na kolieska. Pridáme ich do hrnca.
-
6
Pripravíme si šalviové lístky. Použila som cca 15 väčších lístkov (mala som klasickú šalviu lekársku a šalviu melónovu).
-
7
Lístky nasekáme a pridáme do hrnca.
-
8
Zalejeme vývarom (mala som len zvyšok zamrazeného cca 450 ml) a vodou. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Polievku odstavíme, rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou a čiernym korením.
-
9
Pripravíme si 3 krajce chleba, olivový olej a malé lístky šalvie (mala som mladú šalviu zlatú)
-
10
Kôrky z chleba odrežeme a chlieb nakrájame na malé kocky.
-
11
V panvici rozohrejeme olivový olej , pridáme chlieb a šalviu a opekáme dochrumkava. Polievku podávame posypanú chlebovými kockami a chrumkavou šalviou.
Diskusia k receptu