Pečená danielia krkovička
Pečená danielia krkovička

Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. septembra 2019

Dlho som nepripravovala mäso z diviny. Dnes som mala krkovičku z daniela a pripravila som k nej omáčku z brusníc.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 200/180 °C

Suroviny

400 g
Nálev:
50 ml
100 ml
Pečenie:
podľa chuti
podľa chuti
štipka
1 ks
1 cesnak
1/2 PL
 čerstvá
Brusnicová omáčka:
1 PL
100 ml
100 ml (Vermut)
2




Postup

  1. 1

    Vo štvrtok som pripravila nálev a vložila som doň mäso. Zakryla som ho vrchnákom a uložila do chladničky.

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň som do nálevu pridala 1 PL horčice, pomiešala a mäso som obrátila a každý deň som ho znovu obrátila v náleve.

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dnes (nedeľa) som ho vybrala z nálevu, vložila do misy z jenského skla, pridala masť a podliala nálevom. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C a vložila som misu zakrytú.

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 30 minútach pečenia som pridala lístky šalvie a plátky cesnaku a dopiekla 10 minút už na 180 °C.

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené mäso som vybrala z rúry a nechala odpočívať 15 min. Nakrájala na šikmé plátky.

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým mäso odpočívalo urobila som brusnicovú omáčku: Na panvicu som dala skaramelizovať cukor...

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...pridala som brusnice

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...podliala vínom

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...2 minúty miešala a hotovo.

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotový obed som podávala so zemiakovým knedlíkom a brusnicou omáčkou. Prajem vám dobrú chuť

    Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

frezia68
@Izka : Daniela som asi nikdy nejedla,v rodine poľovníci neboli. Ale to jedlo vyzerá tak chutne a lákavo...určite fajnotka :-).
babka123
Milá Izabelka, Ty sa prekonávaš, krásne na pohľad a o chuti vôbec nepochybujem a za tým ten včerajší zákusok, hotová labuž. A kilá čo? Nepribúdajú? Pre mňa by to bolo veľmi nebezpečné, ja by som sa asi nevedela dožrať, tých Tvojich dobrôt.
izabella929
@frezia68 ,už som robila mnoho jedál z diviny,no daniela som ešte tiež nejedla,,,prečítala som si mnoho rád a receptov na jeho prípravu,,vybrala som si jednoduchý nenáročný recept,,ale aj keď odporúčajú dnešní kuchári nemarinovat mäso,zobrala som si recept od maďarských poľovníkov a skutočne mäsko ako maslo,,som rada že som ochutnala a mne jeho chuť pripomínala jelenie mäso,,, alebo mäso mangalice,,,určite by ti chutilo,,,ďakujem pekne za komentár,,,
izabella929
@babka123 , no zasmiala som sa,,,je to asi u mňa tak ako v slovenskom porekadle,,že obuvník chodí bosí a holíč strapatý,,a ja pečiem a ochutnáme akurát plnku a odkrojky aby som vedela,či je korpus dobrý,,,je veľmi zriedkavé,že si ku svojej kávičke dám zákusok,,,mne moje tak nechutí ako cudzie,,keď som bola malá,,mamička mi nosila fazuľová polievku ku susedke,lebo naša mi nechutila,,,iba ako dospelá som sa dozvedela,že mi ju tam nosili v rajnicke,aby som ju zjedla,,a povedali mi že to susedka varila,,,ani zo zákuskov ani z jedla sa netreba prejedať,,a inak,keď to dopeciem,dokončím už mi to nechutí a jedlo ochutnam počas prípravy a už ma to nelaka,,,aj keď moje zákusky chvália všetci čo ich ochutnajú ,pre mňa je radosť z toho že im chutí,,,ja v tej chutí nič nevidím lákavé. ..skôr som maskrtna,,,mini cokoladky má viac potešia ako zákusok,,,ďakujem pekne za komentár,,,
izabella929
@3sandra3 ,určite výnimočná chuť,,jemná bez žiadnych chuti ktoré by sa tam navzájom vytláčali,,,dochutenie tak akurát,,ďakujem pekne za komentár,,,
babka123
Izka, podobnú skúsenosť mám aj ja v našej rodine. Bývali sme v jednom dvore, babka sama a naši rodia s nami deťmi v druhom dome. Bolo nás 6 súrodencov. Mama keď piekla koláče, tak 5-6 plechov. Hlavne moji bratia sa radi hostili u babky. Babka si upiekli 1-2 plechy a to ľahko chalani skonzumovali. Babka boli dobrá kuchárka, chodili variť aj na svadby. Babka sa žalovali mame, že sme im zjedli všetky koláče. Mame bolo až do plaču, že však máme doma. Mama to potom vybavila tak polovicu koláčov vždy zaniesla k babke a potom chalani chválili aké dobré koláče babka upiekli, to nevedeli, že jedia mamine. Doteraz chvália - vy ani jedna nenapečiete takých koláčov.
radox1
Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou od madarského polovníka.daniel je naozaj vyborna volba.co je to modre v tom pohari?
terinka55
Divinu akosi nemusím. Neviem, blbé predsudky...
Tvoje jedlo vyzerá však fantasticky, ochutnala by som.
izabella929
@radox1 , v pohári je víno Vermut červené, s ktorým som podliala brusnice...možno sa to zdá modré, asi tieň pri fotení..vďaka za komentár.-)
izabella929
@terinka55 ,ani u nňa na stole nebola 5 rokov..ale našla som si cestu k divine a občas sa žiada zasmiešať suroviny..verím, že sa nám nič od nej nestane...ale chutná bola jemná a krehká..vďaka za komentár.-)
haji
Ráda bych ochutnala, též jsem masko z daniela nikdy neměla, hmm Pěkný receptík, masíčko muselo být jako dortík!
izabella929
@haji , milá máš pravdu mäsko bolo ako maslo, ten nálev ho úplne zmenil a bolo i chutné..tiež som robila prvý krát mäso z daniela...ďakujem pekne za komentár.-)
1x haji