Vo štvrtok som pripravila nálev a vložila som doň mäso. Zakryla som ho vrchnákom a uložila do chladničky.
Na druhý deň som do nálevu pridala 1 PL horčice, pomiešala a mäso som obrátila a každý deň som ho znovu obrátila v náleve.
Dnes (nedeľa) som ho vybrala z nálevu, vložila do misy z jenského skla, pridala masť a podliala nálevom. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C a vložila som misu zakrytú.
Po 30 minútach pečenia som pridala lístky šalvie a plátky cesnaku a dopiekla 10 minút už na 180 °C.
Upečené mäso som vybrala z rúry a nechala odpočívať 15 min. Nakrájala na šikmé plátky.
Kým mäso odpočívalo urobila som brusnicovú omáčku: Na panvicu som dala skaramelizovať cukor...
...pridala som brusnice
...podliala vínom
...2 minúty miešala a hotovo.
Hotový obed som podávala so zemiakovým knedlíkom a brusnicou omáčkou.
Prajem vám dobrú chuť