Brownies zo sladkých zemiakov
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Mandľovú múku nasypeme do veľkej misy spolu s mletými vlašskými orechmi,...
Mandľový závin
Zamiesime múku s maslom, vajcom a žĺtkom. Vypracované cesto vyvaľkáme, aby bolo čo najtenšie....
Gaštanová bábovka bez múky
Ochutnajte gaštanovú bábovku bez múky podľa receptu Nadi Lazarovej zo Slovenského národného divadla.
Kysnuté šatôčky s tvarohom a marhuľami
Veľmi chutné koláčiky plnené tvarohom a marhuľou. Autorka pôvodného receptu je naša RubyRom. Moja vnučka povedala,...
Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
Mrazené slivky necháme pomaly rozmraziť. Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a...
Hrnčekový koláč s makom a pudingom
Už neviem, čo upiecť, tak dnes len takýto hrnčekový rýchlorecept.
Oškvarkovo-slivkové papučky
Recept som náhodou objavila v staršom časopise a hneď ma zaujal. Veľmi mi totiž pripomenul sadlovníky, ktoré som mala ako dieťa rada....
Sladké zemiakové krokety s lesným ovocím
Zemiaky umyjeme a varíme v šupke asi 40 minút. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame...
Paštrnákové brownies s čokoládovým mousse
Paštrnák očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Rozmixujeme ho s ostatnými ingredienciami (okrem malín) v mixéri...
Hrušky v lístkovom ceste
Ošúpeme hrušky, rozrežeme ich na polovice, odstránime jadrovníky. Poukladáme ich reznou stranou na pripravený...
Tvarohové šištičky
Ďalší recept na dobrotu, ktorou som pohostila našich kamarátov pri návšteve počas Chanuky sú tieto tvarohové...
Najlepšie kysnuté cesto
Najlepšie cesto na svete ? Krásne kysne, koláče sú nadýchané, vláčne, doslova obláčikové...
Jablkové tartaletky
Jablkový kompót: Jablká očistíme, nakrájame na kocky a povaríme v hrnci spolu s cukrom, vodou...
Kvásková ťahaná štrúdľa podľa Veroniky
Vynikajúca prudko návyková domáca kvásková ťahaná štrúdľa.
Lekvárové taštičky
Krásne a lahodné taštičky z tvarohového cesta s lekvárom sú lákadlom pre nejedného maškrtníka. Herečka Karin...
Čokoládové brownies so šľahačkou a s malinovou omáčkou
Brownies: Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Do rozpustenej zmesi pridáme najemno nasekané oriešky a...
Jemný jablkový koláč
V jednoduchosti je krása a veru tento jablkový koláč je toho dôkazom :-) Jablká a jemné,...
Pekanovo-brusnicový banánový koláč
Prajem Vám LÁSKU a ZDRAVIE, nielen počas Vianoc, ale každý deň vášho života.
Babkine ježe s karamelom
Najprv si pripravíme karamel. Kryštálový cukor upálime na karamel a zalejeme horúcou vodou, miešame, ...
Babičkina vianočka
V miske rozpučíme lyžicou droždie s trochou cukru a pridáme do misy s múkou. Pristrúhame citrónovú...
Mrkvové rožteky so slivkovým lekvárom
Obľúbené mrkvové šatôčky som urobila trochu inak. Výborné drobné pečivo, voňavé a chutné, na...
Vianočné makové kopýtka
Prelisované uvarené zemiaky, maslo, cukor, vajcia, múku premiešanú s práškom do pečiva, so...
Bezlepkové valašské frgále
Tento tradičný valašský kysnutý koláč veľkosti pizze, mnohých náplní a chutí, si môj muž, ako tvrdí, tak obľúbil, že si jeho preňho neskutočne dobrú chuť ako dieťa nevedel vysvetliť....
Lussekatter - švédske šafránové svätolucijské esíčka z kysnutého cesta
Tento predvianočný recept je tradičnou švédskou "fika" pochúťkou, teda dezertom, ktorý sa pečie 13. decembra - na Sviatok svetiel, Svätú Luciu....
Božie milosti s pečenými slivkami
Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť...
Škoricové donuty z Tofu (videonávod)
Čokoláda, škorica, mlieko a naturálne Tofu. Vyskúšajte túto netradičnú kombináciu na prípravu obľúbenej pochúťky....
Najjemnejšie osie hniezda so skvelou polevou
Skúšala som veľa receptov, ale nikdy to nebolo ono, až som natrafila na tento anglický...
Sypaný tvarohový koláč
Cesto - v miske zmiešame 1 hrnček kryštálového cukru, 3 hrnčeky polohrubej múky a prášok do...
Židovský závin bezlepkový
Pozerala som v TV Dámsky klub a tam prezentovali židovský závin, ktorý sa mi páčil...
Najlepšia brownie torta
Recept je jednoduchý, zvládne ho aj začiatočník a o chuti radšej ani nehovorím :)