Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka

Vláčna bábovka z jogurtového cesta

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 20. januára 2022
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
štipka
130 g
1 bal.
150 ml
250 ml
250 g
1 bal.
150 g
Poleva:
150 g (tmavá, mliečna)
pár kvapiek
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia, kryštálový, vanilínový cukor a štipku soli vymiešame mixérom do penista. Pridáme olej a miešame ďalej. V osobitnej miske premiešame múku s práškom do pečiva.

  2. 2

    Teraz budeme k vajciam striedavo pridávať múku a jogurt a zakaždým premiešame. Na záver pridáme nasekanú čokoládu, zľahka premiešame a nalejeme do bábovkovej formy. Použila som silikónovú, ktorú vôbec netreba vymastiť a vysypať. Ak používate klasickú, tak vás čaká aj tento krok.

  3. 3

    Pečieme na 180 °C 40-50 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť, vyberieme z formy a polejeme čokoládou roztopenou s pár kvapkami oleja. Ozdobíme čokoládovou ryžou.

    Vláčna bábovka z jogurtového cesta  - obrázok 3
  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame #frommykitchendotcom

    Vláčna bábovka z jogurtového cesta  - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha