Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Najčokoládovejšie brownies

jankadomka - bez fotkyjankadomka, 20. januára 2022

K tomto receptu som sa dostala vďaka jednej kamarátke mojej kamarátky, ktorá ho robí veľmi často a zhodou náhod ho urobila aj na jej Zobraziť celý popisK tomto receptu som sa dostala vďaka jednej kamarátke mojej kamarátky, ktorá ho robí veľmi často a zhodou náhod ho urobila aj na jej oslavu a tam som si ho zamilovala. Proste veeeeeľa čokolády, čo viac môžem chcieť ?

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g (60% a viac)
200 g
200 g
230 g
5 ks
2-3 PL
200 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Pripravíme si plech 30x20 cm, alebo kľudne môže byť aj okrúhla tortová forma o priemere 26 cm.

  2. 2

    Najprv si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli spolu s maslom a cukrom. Keď sa všetko rozpustí, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Tento krok je veľmi dôležitý, lebo keby sme do horúcej čokolády pridali vajcia, tak by vznikla čokoládová praženica ?

  3. 3

    Tak teda do vychladenej čokoládovej zmesi postupne za stáleho miešania pridávame vajcia, kakao a nakoniec múku.

  4. 4

    Cesto vylejeme do plechu a posypeme malinami. Ja som plech nevymazávala, ale kto chce tak kľudne môže ? A dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Ja vyberám už po 25 minútach, nakoľko brownies má byť šťavnaté a nie presušené. Aj keď sa vám zdá, že by koláč ešte troška potreboval ostať v rúre, tak verte že je ten správny čas ho vybrať. Ako bude chladnúť, krásne dôjde.

  5. 5

    PS: S mrazenými malinami som to už skúšala a za mňa naozaj neodporúčam. Tam kde boli maliny, cesto bolo priveľmi premočené a stratilo to ten správny efekt a hlavne chuť. Ale kľudne vyskúšajte a dajte vedieť ?

Diskusia k receptu

cllaudy
Dnes sa idem do neho pustiť, keďže všetko čokoládové je láska 😍 verím že bude geniálny 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia