Tvarohová bublanina s ovocím
Foto: jankadomka
Je to spojenie bublaniny a tvarohového koláčika. Dva v jednom. Dá sa robiť z akéhokoľvek sezónneho ovocia, ale najlepší je s marhuľami. Skúšala som Zobraziť celý popisJe to spojenie bublaniny a tvarohového koláčika. Dva v jednom. Dá sa robiť z akéhokoľvek sezónneho ovocia, ale najlepší je s marhuľami. Skúšala som ho aj s ríbezľami. A bol výborný. Trošku viac kyselkavý, ale tvaroh to vyvážil. Čo sa týka tvarohu, ja som ho spravila s ochuteným kupovaným od Raja. Ale kto chce byť skutočne poctivý, tak si môže urobiť doma svoju tvarohovú plnku.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks väčšie |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
troška |
|
Navrch: | |
1 a 1/2 vaničky |
|
|
Postup
-
1
Cesto vymiešame (najskôr celé vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké) a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 2
Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie – v tomto prípade to boli marhule. Výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody.
- 3
Pre tých, čo chcú vlastne vyrobenú tvarohovú plnku – len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany. Pre nás “lenivejších” – kupovaný.
- 4
Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.
- 5
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu