Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohová bublanina s ovocím

jankadomka - bez fotkyjankadomka, 19. januára 2022

Je to spojenie bublaniny a tvarohového koláčika. Dva v jednom. Dá sa robiť z akéhokoľvek sezónneho ovocia, ale najlepší je s marhuľami. Skúšala som Zobraziť celý popisJe to spojenie bublaniny a tvarohového koláčika. Dva v jednom. Dá sa robiť z akéhokoľvek sezónneho ovocia, ale najlepší je s marhuľami. Skúšala som ho aj s ríbezľami. A bol výborný. Trošku viac kyselkavý, ale tvaroh to vyvážil. Čo sa týka tvarohu, ja som ho spravila s ochuteným kupovaným od Raja. Ale kto chce byť skutočne poctivý, tak si môže urobiť doma svoju tvarohovú plnku.

10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks väčšie
200 ml
200 ml
1 hrnček
2 hrnčeky
1 bal.
1 bal.
troška
Navrch:
1 a 1/2 vaničky




Postup

  1. 1

    Cesto vymiešame (najskôr celé vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké) a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. 2

    Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie – v tomto prípade to boli marhule. Výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody.

  3. 3

    Pre tých, čo chcú vlastne vyrobenú tvarohovú plnku – len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany. Pre nás “lenivejších” – kupovaný.

  4. 4

    Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.

  5. 5

    Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia