Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládový koláč z fazule

Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 29. januára 2022
Čokoládový koláč z fazule
Foto: Shutterstock.com

Vďaka fazuli a jablkovému pyré nie je koláč suchý. Strukoviny zároveň poskytujú veľký podiel rastlinných bielkovín a vlákniny, ktoré vás zasýtia na dlhý čas. Nasekané vlašské orechy v ňom sú nielen chutné, ale aj bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, ktoré chránia kardiovaskulárny systém.

45-20 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g (z plechovky, scedená)
50 g
1 PL
25 g
65 ml (mandľové mlieko)
90 g
70 g
60 g (70 %)
30 g
40 g
1 ČL
1/2 ČL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu scedíme, opláchneme a dobre osušíme. Ovsené vločky a ľanové semienka rozmixujeme najemno v mixéri alebo kuchynskom robote, aj fazuľu rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    V malom hrnci roztopíme kokosový olej. Pridáme mandľový nápoj, jablkové pyré, javorový sirup a dobre premiešame.

  3. 3

    Zmiešame kakao, prášok do pečiva, vanilkový cukor a soľ.

  4. 4

    Fazuľové pyré, zmes kokosového oleja s jablkovým pyré a kakaovú zmes opatrne premiešame ručným mixérom. Primiešame nahrubo nasekanú čokoládu a vlašské orechy.

  5. 5

    Nalejeme vymastenej do formy (priemer 20 cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 45–50 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Strukoviny, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené, Pre štíhlu líniu

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha