Čokoládový koláč z fazule
piatková príloha denníka Pravda, 29. januára 2022
Foto: Shutterstock.com
Vďaka fazuli a jablkovému pyré nie je koláč suchý. Strukoviny zároveň poskytujú veľký podiel rastlinných bielkovín a vlákniny, ktoré vás zasýtia na dlhý čas. Zobraziť celý popisVďaka fazuli a jablkovému pyré nie je koláč suchý. Strukoviny zároveň poskytujú veľký podiel rastlinných bielkovín a vlákniny, ktoré vás zasýtia na dlhý čas. Nasekané vlašské orechy v ňom sú nielen chutné, ale aj bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, ktoré chránia kardiovaskulárny systém.
na 180 °C
Suroviny
240 g (z plechovky, scedená) |
|
50 g |
|
1 PL |
|
25 g |
|
65 ml (mandľové mlieko) |
|
90 g |
|
70 g |
|
60 g (70 %) |
|
30 g |
|
40 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Fazuľu scedíme, opláchneme a dobre osušíme. Ovsené vločky a ľanové semienka rozmixujeme najemno v mixéri alebo kuchynskom robote, aj fazuľu rozmixujeme na pyré.
- 2
V malom hrnci roztopíme kokosový olej. Pridáme mandľový nápoj, jablkové pyré, javorový sirup a dobre premiešame.
- 3
Zmiešame kakao, prášok do pečiva, vanilkový cukor a soľ.
- 4
Fazuľové pyré, zmes kokosového oleja s jablkovým pyré a kakaovú zmes opatrne premiešame ručným mixérom. Primiešame nahrubo nasekanú čokoládu a vlašské orechy.
- 5
Nalejeme vymastenej do formy (priemer 20 cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 45–50 minút.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Super igrediencie!!