Jednoduchá maková štrúdľa s višňami
Kvetoslava Sláviková
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 19. februára 2022
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 19. februára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
2 PL |
|
6 PL |
|
150 ml vlažná |
|
štipka |
|
Plnka: | |
300 g mletý |
|
podľa chuti |
|
1 pohár |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Mletý mak zmiešame s cukrom a scedenými višňami.
- 2
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme. Cesto vyvaľkáme, naplníme a zvinieme.
- 3
Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme pri 180 stupňoch 40 minút.
Tiež maková štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu