Maková štrúdľa
Maková štrúdľa

Jednoduchá maková štrúdľa s višňami

Kvetoslava Sláviková
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 19. februára 2022
Jednoduchá maková štrúdľa s višňami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
2 PL
6 PL
150 ml vlažná
štipka
Plnka:
300 g mletý
podľa chuti
1 pohár
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mletý mak zmiešame s cukrom a scedenými višňami.

  2. 2

    Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme. Cesto vyvaľkáme, naplníme a zvinieme.

  3. 3

    Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme pri 180 stupňoch 40 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha